Mennyibe Kerül átiratni az autót a nevemre?
sziasztok
a kocsi köbcentijétől is függ, hogy mennyi körül fizettek majd
minél kisebb a kocsi, annál kevesebbet fizetsz, bár nem sok különbség van a kettő között
egy 1.8-as kocsi 60 ezer ft-ba kerül +biztosítás!!! negyedévente
1.2-es kocsi is olyan 50-55 körül van +biztosítás!!! , de leginkább az 1.8-assal vagyok tisztában, mert mi is ilyent vettünk
a biztosítás pedig nagyon fontos, mert ha saját nevedre iratod, igen sokat fizetsz, mivel tapasztalatlan vezetőnek számítassz, kevés ideje van meg a jogsid, a kocsid pedig öreg
ha találsz egy közel 30 éves jogsitulajdonost, mondjuk anyudat, az ő nevére irasd a biztosítást, aki legjobb esetben is 11-12 ezret fizet... ha te fizetnéd hatalmas összeg lenne ennek majdnem 4-szerese
a benzín árak pedig 340 forint fölött vannak, úgyhogy sztem hagyjátok még az autó vásárlást, nem kell elkapkodni, mert később a gatyátok is rámegy
gyűjtsetek még kicsit, és vegyetek valami újabb fajta kocsit, mondjuk opel tigrát is már találni 450-500 ezer forint körül... kicsit gyűjteni kell még ahoz, de az már szerintem egy elég mutatós kocsi
a kis polski 652 ccm
Ez a 18Ft/ccm kategóriába tartozik.
Azaz 652ccm*18Ft azaz11736Ft
forgalmi engedély és törzskönyv ára:12000Ft
+eredetiség vizsgálat ( én ezt megcsináltatnám az eladóval, hiszen neki illik igazolni, hogy minden rendben van a kocsival)
+ kötelező biztosítás.
Különben az átírási illetéket könnyű kiszámolni:
személygépkocsi esetén, 1890ccm-ig 18Ft/ccm
1890ccm felett 24Ft/ccm
tehergépkocsi esetén egységesen 18Ft/ccm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!