Autoatiratas csaladban?
Akkor megkapod a tulajdonjogot - ajándékozási szerződéssel), és anyukád marad üzembentartó.
Ennek kb semmi értelme (max örökösödés esetén).
Pont hogy van ertelme mert a biztositasi osszeg alacsony marad, es gond nelkul elmehetek az autoval barhova.
Nem szeretnem ha innen 1.500 kilometerre visszaforditananak csak mert nem az enyem az auto.
Vissza nem fordítanak, max büntetnek, vagy lefoglalják az autót, egyébként pedig csak egy nyilatkozat kell, hogy vezetheted és kész.
(Azt nem firtatnám, hogy ennek a biztosítási trükközésnek kb semmi értelme. A magas díjat így is úgy is fizetned kell majd amikor a nevedre kerül az első autód, az átlag díjak pedig emelkednek csak)
Egyszer éjszaka megállított a rendőr. Okmányok. Átnézi. Majd kérdezi: -Kié az autó?
Válasz: -Sógoromé.
Rendőr: -Ő nem tudja megállapítani, h én jogosult vagyok-e a jármű vezetésére. Szerencséje van, most nem büntetem meg, de írjanak egy kölcsönadási szerződést!
El.
Azóta írtunk egy kölcsönadásit, h a rendőrnek örüljenek.
De igazából nem találtam erre tövényt, rendelkezést, h milyen feltételek mellett lehet kölcsön autóval közlekedni.
Esetleg vki ide tudná biggyeszteni a paragrafust, ami erről szól?
Egesz pontosan az orosz nagykovesegen mondtak hogy ha nincs jelen az auto tulajdonosa az orosz hatar atlepesekor akkor akar vissza is fordithatnak.
Torokorszagban az volt a szerencsem hogy rendesek voltak, harom ora varakozas utan amikor megkaptak az osszes papirt az auto tulajdonosatol emailben atengedtek.
Mondom ezt ugy hogy sem gyanus nem vagyok se nem csaltam, es amugy is mindegyikunknek kenyelmesebb a mostani helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!