Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha kijelentkezek, tényleg...

Ha kijelentkezek, tényleg bevonják a vezetői engedélyem?

Figyelt kérdés
Külföldre költözök, tehát kijelentkezek a magyar lakcimemről. Az okmányirodában közölték, hogy le kell adnom a jogsimat. Úgyhogy egyenlőre nem jelentkeztem ki, de már azért is csesztetnek, mert az autóm meg külföldi. Abban az országban viszont, ahol élek nem honositják a magyart, tehat ujra kellene járnom. Így viszont elfogadják a magyart jogsit, ha megmaradna. Valóban köteles vagyok leadni az okmányirodában a jogosítványom?

2019. jan. 5. 17:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem vagy köteles leadni.
2019. jan. 5. 17:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért jelentkezel ki?

Nem kötelező kijelentkezned az itthoni állandó címedről. A jogsihoz meg semmi közük.

2019. jan. 5. 17:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan kérik a leadását. A magyar vezetői engedély feltétele az, hogy a szokásos tartózkodási hely Magyarországon legyen. Ez lehet:

- a személyiadat- és lakcímnyilvántartás szerinti érvényes magyarországi lakó- vagy tartózkodási hely,

- legalább 185 napig érvényes magyarországi tartózkodási engedély.

Lásd: 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról

2019. jan. 5. 22:00
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

2: Nem kötelező kijelentkezned az itthoni állandó címedről.

Ezzel csak az a gond, hogy szívatnak a külföldi rendszám miatt. Ha van lakcímen csak magyarral járhatok szerintük. A másik ország szerint meg csak ottanival járhatok, ha ott élek.

3: ez biztos? Egyesek szerint csak nem hosszabbítják meg. 2022ben lesz esedékes, addig majd bejelentkezek a terv szerint.

Az a gáz, hogy borzasztó drága újra járni az "iskolát" meg minimum 3 hónap, amire nekem nincs időm munka mellett.

Nevetséges egy rendelet ez.

2019. jan. 7. 08:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Átnéztem a linkelt rendeletet, annyit tálaltam, hogy lakcím nélkül nem állítják ki vagy hosszabbítják meg.

Külföldi állampolgár esetén pedig bevonják.

Hát én magyar vagyok... kinyomtatom szépen aztán mutassák meg mi alapján kérik. Hadd legyen egy kis cirkusz.

2019. jan. 7. 08:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell magyar lakcím a jogosítvány megtartásához. A hosszabbításhoz viszont igen, úgyhogy azt már az új lakóhely szerinti hatóságnál kell elintézni. Természetesen nem kell újra levizsgázni stb.
2019. jan. 7. 14:03
 7/10 anonim válasza:
Ha van ügyfélkapud, akkor online is ki lehet jelentkezni a lakcimrol. Egyébként semmilyen iratot nem kell leadni(régen valóban le kellett a személyit).
2019. febr. 3. 21:40
 8/10 A kérdező kommentje:
7. Köszi, van ügyfélkapum. Családit is le kellene mondani, elviekben azt is lehet online, de azt se tálaltam meg. Tudnál esetleg segíteni, ezeket a menüpontokat hol tálalom?
2019. febr. 4. 12:12
 9/10 anonim válasza:

Ez lenne az a link, itt a lakcimrol is egy lendulettel ki lehet jelentkezni.

[link]

A családi potlekrol sajnos nem tudok nyilatkozni, de ajánlom a figyelmedbe az At4Hu hivatali ügyek c. Facebook csoportot, ott talán választ kapsz a kérdésekre családi potlek ugyben.

2019. febr. 5. 22:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi
2019. febr. 6. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!