Ha kijelentkezek, tényleg bevonják a vezetői engedélyem?
Miért jelentkezel ki?
Nem kötelező kijelentkezned az itthoni állandó címedről. A jogsihoz meg semmi közük.
Jogosan kérik a leadását. A magyar vezetői engedély feltétele az, hogy a szokásos tartózkodási hely Magyarországon legyen. Ez lehet:
- a személyiadat- és lakcímnyilvántartás szerinti érvényes magyarországi lakó- vagy tartózkodási hely,
- legalább 185 napig érvényes magyarországi tartózkodási engedély.
Lásd: 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról
Köszi a válaszokat.
2: Nem kötelező kijelentkezned az itthoni állandó címedről.
Ezzel csak az a gond, hogy szívatnak a külföldi rendszám miatt. Ha van lakcímen csak magyarral járhatok szerintük. A másik ország szerint meg csak ottanival járhatok, ha ott élek.
3: ez biztos? Egyesek szerint csak nem hosszabbítják meg. 2022ben lesz esedékes, addig majd bejelentkezek a terv szerint.
Az a gáz, hogy borzasztó drága újra járni az "iskolát" meg minimum 3 hónap, amire nekem nincs időm munka mellett.
Nevetséges egy rendelet ez.
Átnéztem a linkelt rendeletet, annyit tálaltam, hogy lakcím nélkül nem állítják ki vagy hosszabbítják meg.
Külföldi állampolgár esetén pedig bevonják.
Hát én magyar vagyok... kinyomtatom szépen aztán mutassák meg mi alapján kérik. Hadd legyen egy kis cirkusz.
Ez lenne az a link, itt a lakcimrol is egy lendulettel ki lehet jelentkezni.
A családi potlekrol sajnos nem tudok nyilatkozni, de ajánlom a figyelmedbe az At4Hu hivatali ügyek c. Facebook csoportot, ott talán választ kapsz a kérdésekre családi potlek ugyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!