Lehet-e így biztosítást kötni? A többi lent.
Figyelt kérdés
Párom nagymamájának az autója a férje nevén van aki áprilisban elhunyt és a hagyatéki tárgyalásra még nem került sor. A helyzet az, hogy megszuntették a biztosítást az autón mert nem lett befizetve, de szeretnénk ujrakötni, mert az autóra szüksége lenne. Lehetséges így biztosítást kötni rá a mama nevére hogy az autó egy elhunyt nevén van? A biztosítóval már felvettem a kapcsolatot de még nem kaptam választ rá. Hátha volt már valaki ilyen helyzetben#biztosítás #ujrakotes
2018. dec. 17. 11:27
1/2 anonim válasza:
Csal akkor lehet megoldani, ha a mama az üzembentartó. A KGFB-t ugyanis az üzembentartó köti, ha ő még él, nincs nagy probléma. Ám ha nemfizetés miatt szűnik meg a biztosítás, nem lehet teljesen szabadon biztosítást kötni és a fedezetlenségi díjat sem ússza meg.
Ha a papa az üzembentartó, akkor nincs hivatalos út. Nem lesz senki, aki megkösse a KGFB-t, mert az üzembentartó nem kötheti meg halála után, az új üzembentartó pedig csak a hagyatéki eljárás után lehet meg. Az sem járható út, hogy gyorsan írtok egy üzembentartóit, mert azt sem tudja aláírni a tulajdonos.
2/2 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom hogy azt mind ki kell fizetni ki is lesz. Köszönöm a választ sajnos nem ő az üzembentartó hanem a pápa volt így akkor még kell várni a hagyatéki tárgyalás véget, csak sajnos még az ipontot se tudjuk hogy mikor lesz, ülnek rajta már fél éve
2018. dec. 17. 11:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!