Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » 18 év alatt lehet kötelező...

18 év alatt lehet kötelező biztosítást kötni gépjárműre?

Figyelt kérdés
17 éves, friss jogsis vagyok. Szeretnék venni egy autót magamnak de olvastam, hogy a kötelező biztosítást csak 18 éven felüliek köthetnek. Akkor most a törvényes képviselőmnek (anyuka) kell kötni biztosítást?

2018. szept. 18. 22:55
 1/7 A kérdező kommentje:
*18 éves kor alatt
2018. szept. 18. 23:06
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
kinek a nevén lesz az autó? lehet akkor ate neveden nem is lehet
2018. szept. 18. 23:21
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Pár hónapja én is voltam a biztosítónál, és még nem vagyok 23, hogy olcsón megusszam, mivel te nem vagy 18 így még nem tudsz sajnos. Mivel 18 leszel, így a biztosításod lesz olyan 100000Ft mivel még fiatalnak számítasz így értendő, engem is meglepett mikor közölte velem a biztosítós csaj, hogy nem vagyok 23, pedig pont 22 vagyok így pláne fel cseszet a dolog! ha vagy 23 akkor nyilván jóval kevesebb a biztosításod, olyan 30-40 körül de ez változó más más biztosítóknál, ez egyértelmű.
2018. szept. 18. 23:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet.
2018. szept. 18. 23:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

16 éves kortól lehet kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni: [link]

és

4. §

(2) A biztosítási kötelezettség, ha jogszabály másként nem rendelkezik, a mindenkori üzemben tartót a gépjármű hatósági engedéllyel és jelzéssel való ellátásának időpontjától - a szünetelés kivételével - a gépjármű forgalomból történő kivonásáig, illetve a külön jogszabályban meghatározott forgalomba helyezésre nem kötelezett gépjármű esetében a forgalomban történő részvétel kezdetétől a részvétel végleges megszüntetéséig terheli.

(3) A szerződés megkötésére vonatkozó kötelezettség tekintetében üzemben tartónak minősül a gépjármű tulajdonosa által - szerződés vagy más hitelt érdemlően igazolt jogcím alapján - üzemben tartóként megnevezett személy.

(4) Ha a szerződéskötésre a tulajdonjog átszállása miatt kerül sor, az e törvény szerinti új üzemben tartó köteles a tulajdonjog átszállását követően a biztosítási szerződést haladéktalanul megkötni.

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

2018. szept. 19. 00:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Alkusz vagyok, legfiatalabb ügyfelem 16 sem volt, amikor szerződést kötöttünk, igaz, kismotorra, de minden további nélkül szerződhetett.
2018. szept. 19. 08:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. szept. 19. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!