Kötelező biztositáshoz mikor kapok zöld kártyát?
Sziasztok!
Vette3m egy autót,kötöttem biztositást netrisk-en.Most szerdán átutaltam az összeget a Köbe biztositónak.Ilyenkor mikor kapok valami papirt,vagy csekket amit a rendőrnek kell mutatnom ha esetleg igazoltatnak? Postázni fogják?Mert csak az a szerződésem van amivel átirták,az ideiglenes igazoló lap vagy nemtudom hogy hivják.Próbáltam irni a köbe biztositónak,de a Magyar Nemzeti Banktól kaptam választ,hogy téves email cim,pedig a köbe honlapján találtam hogy ügyfélszolgálatos email.
A rendőr nem kér semmilyen papírt, lekérdezik a rendszerből az autó, és a vezető adatait.
Tulajdonképpen meg sem kell állítania, ha akarja, a rendszám elég neki ahhoz, hogy megtudja, van-e érvényes biztosítás az autón.
Ettől függetlenül a biztosító küld majd levelet, de az nem kell a rendőrnek (sem)
Jogsi, forgalmi meg személyi azért legyen nálad mindig (bár a jogsi személyi is egyben).
A biztosításról is jó ha van nálad egy igazolás, mert pl ha balesetet okozol, és nincs rendőri intézkedés, akkor van honnan ráírni a kék-sárgára a kötvényszámot. És a másik fél is látja, hogy van biztosításod...
Attól függ, hogy kérted. Ha e kommunikáció van a biztosítóval, akkor e-mailban küld mindent, te nyomtatod ki. Egyéb esetben küldi postán.
Van, amelyik a zöldet is küldi, van amelyiknél külön kérni kell.
Csak akkor van szükséged a zöldre, ha külföldre mész, mert az a nemzetközi biztosítási igazolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!