Kötelező biztositás kötésnek mi a menete a netrisk.hu-n?
Sziasztok!
Vettem egy autót,köttötem rá biztositást a netrisken,de még várom a papirt,amit elvileg postáztak,az alkuszi megbizást.Hétfőre van időpontom az eredetiségvizsgálatra.Az előző tulaj nevére szóló kötelező biztositásos papir megvan még.A netriskes kötelező biztositásom nemtudom,hogy él-e mert rengeteg üzenetet irtam nekik,de nem válaszoltak még.Olvastam olyant,hogy a szerződést lefényképezem,vagy kinyomtattatom és akkor elvileg elfogadják a rendőrök ha igazoltatás van,de nem találok ilyen szerződést,csak az alkuszi van azon meg semmi olyan nincs,amivel tudnám igazolni.Ilyenkor mi a teendő? Sajnos hülyén jött ki ez az autó vásárlás,mert szombaton vettem meg,vasárnap regisztráltam a netriskre,hétfőtől szerdáig vártam a szerződést,mert elvileg kipostázzák,mert nem tudom kinyomtatni,és visszakell küldenem aláirva.Olvastam olyant is,hogy az átiratáshoz is kell a kötelező biztositás.Ez igaz? Mivel a rendőröknek nem tudnám igazolni,igy az okmányirodában sem fogom tudni.Amig nincs nálam papir a biztositásról,ne is menjek az okmányirodába?
Ha negkötötted a biztositást, kellett kapj egy igazoló emailt, a szerződést, csekket valóban később küldik.
Rendőr nem kéri a biztositás papírjait, online lekérdezik, sőt a rendszám figyelő rendszer bejelezhet arra is, ha nincs biztosítás az autón.
Az átíráshoz kell a megkötött kötelező biztositás, ott viszont kérnek arról igazolást (az emlitett email)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!