Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Érdemes elkezdeni a jogosítványt?

Santiego007 kérdése:

Érdemes elkezdeni a jogosítványt?

Figyelt kérdés

November 22-én leszek 17 éves.

Nem tudom,hogy érdemes e elkezdeni augusztusba,vagy ráérek még szeptember-októberbe.

Csak ha később kezdem el akkor később is fogom megkapni?

2010. jún. 21. 18:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha augusztusban kezded el, annyival jársz jobban, hogy a KRESZ-oktatást nem iskolaidőben kell letudnod. Augusztus 22. után vizsgázhatsz is elméletből. Ha szeptember-októberben kezded el, akkor pedig nem kell a KRESZ-oktatás és az elméleti vizsga után várnod, hanem azonnal autóba ülhetsz. Rutinvizsgát ugyanis csak a 17. életéved betöltése után tehetsz, tehát a gyakorlást célszerű ehhez időzíteni.

Azt a kérdésedet viszont nem értem, hogy ha később kezded el, később kapod-e meg. Egyértelmű, hogy ha két hónappal később kezded, nem két hónappal hamarabb fogsz jogosítványt kapni... Vagy nem erre gondoltál?

2010. jún. 21. 18:25
 2/4 anonim ***** válasza:

ha később kezded el, nyilván később is lesz meg...

a kreszt gyorsan le fogod tudni. de mivel érettségizni fogsz jövőre, inkább várj vele...lesz elég dolgod, minth elrohangálj vezetni, de ha úgy érzed, h képes leszel a jogsit a kresz vizsgától számított 2 éven belül letenni, akkor hajrá most.(2 év után újra kell kreszt vizsgát írni)

amúgy én 3 hétvégén át jártam kreszre, aztán halálra gyakoroltam magam a tesztekkel és elmentem elég hamar vizsgázni. a rutin és forgalmi meg kb 4 hónap volt.. (nyaralás, vizsgák stb miatt). március közepén kezdtem, szeptemberre meglett:)

2010. jún. 21. 18:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is november végén kezdtem és február 20-án már a kezemben volt a jogsim.
2010. jún. 21. 22:27
 4/4 anonim válasza:
Természetesen minél később kezded el annál később is lesz meg! Sok mindentől függ Hogy érsz rá vezetni ,megvan e elsőre minden!! Mert ha buksz akkor pótvizsga az plusz idő! én egyszer megbuktam és plusz órát vettem kb 2 héttel tudtak rá kiírni megint ! Jah és nyáron sokkal többen vannak tele vannak az autóiskolák mert vége a sulinak! ÉS az sem elhanyagolandó hogy ha télen fogsz vezetni de szerintem aki télen meg tanul jó vezetni havas viszonyok közt nyáron tiszta úton nem érheti meglepetés!!
2011. márc. 28. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!