Nehéz jogosítványt szerezni? Szeretném elkezdeni az autó jogsit a közeljövőben, és érdekelne hogy hogy zajlik a jogosítvány megszerzése. Úgyértem hogy pl. kressz után rutinpályán milyen feladatok vannak, stb.
Nekem könnyű volt megszerezni. Mindent sikerült elsőre megcsinálnom. Azért nem sokan mondhatják el ezt magukról. Persze ehhez szerencse is kell, mert milyen napot fogott ki a vizsgáztatód és mennyi embert buktatott már meg (Mert azért pénz is van benne nekik, ha buktatnak embereket)
Van elsősegélyből. Itt Nógrád megyében könnyű volt, mert gyakorlatilag csak lélegeztetni kellett a bábút és már meg is volt. (Ez 4 évvel ezelőtt volt, tudtommal most már nem a lélegeztetésen van a hangsúly, hanem a mellkasi "masszírozáson")
Kresz elméletet be kell nyalnod. Én egyszer elolvastam a könyvet és csináltam gépen a tesztet, amíg álmomból is felkeltve nem csináltam meg maximum 2 hibával.
Rutin az egyszerű. Ott ha nem vagy béna sikerülni fog.
Ott 4 kötelező van:
Elindulsz a kocsival gurulsz pár métert. Utána adott távon belül fel kell gyorsulnod 40 km-re (Esőben 30km) és meg kell állnod egy "kifeszített" kötél előtt.
Utána tolatás egy adott távig. Utána szlalom a bóják között.
Utána a kihúzott tétel:
Előremenet beállás
Hátramenet beállás
Kézifékes indulás "emelkedőn"
Sarok tolatás
Ipszilon
Rutinon is van elmélet, ahol a kocsi adott részeit kell elmondanod a kötelezőn felül.
Kötelező a kerék, világítás, kormány és pedálok.
Kihúzott lehet: Elsősegély doboz, Olajszint, ablakmosó folyadék, stb.
A forgalom az lutri. Ott függ a forgalomtól és, hogy mennyire megy. Ha a vizsgáztató látja rajtad, hogy határozott vagy és nem csinálsz olyat, amiből baleset lehet, akkor megvan!
Megjegyzem, hogy én előtte soha nem vezettem kocsit és semmit és úgy sikerült.
Egy fiú :P
Köszi szépen!:)
Remélem nekem is sikerülni fog!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!