Hogy működik egy autó átírása?
Autó átírásnál ugye kell egy igazolás a kötelező biztosításról az okmányirodában. Ez melyik biztosításról kell? Ami volt rajta vagy, amit már én kötöttem? És milyen igazolás kell erről?
A másik kérdés, hogy az eladónak is be kell jelentenie, hogy eladta a kocsit. Nekem ezt meg ke várni, vagy már átírathatom akkor is, ha ő még nem jelentette be?
A biztosítás a te neveden kell,hogy legyen mivel te vagy az új tulajdonos erről a biztosító ad neked papírt.
Az eladónak is be kell jelenteni az eladást,de neked ehhez már semmi közöd átírathatod a nevedre ettől függetlenül.
Az online biztosítás kötés menete
Ha kitöltötted az online biztosítás szerződési adatlapjait és rákattintottál a küldésre, akkor néhány percen belül kapsz egy visszaigazoló emailt, hogy a szerződés beérkezett az adatbázisba és feldolgozásra került.
Hogy zajlik az online fizetés?
Több lehetőség közül is választhatsz, ha online kötsz biztosítást. Lehetőséged van csekket kérni vagy választhatod az átutalásos verziót. Ez utóbbi plusz kedvezményt ad számodra, hiszen megspórolod a biztosítónak a levelezés és a további adminisztráció költségeit.
Ha megtörtént a fizetés, kapsz egy bizonylatot, amit úgy, mint a biztosító által küldött más emailokat kinyomtatva kell magadnál tartani és ha ellenőrzésnél kérik, fel kell mutatnod.
Mivel a fizetési bizonylat elég sok idő (akár több hét is), így nem az kell.
Elég a szerződés megkötéséről a papírt vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!