Eladtam az autóm majd az új tulaj 3 hónap múlva felhív, hogy meghalt a vezérlés és ennek a költsége engem terhel. Ilyen van?
A szerződésben valami ilyesmi mondta áll:
". Eladó tájékoztatta a vevőt a gépjármű műszaki állapotáról és sérüléseiről. A vevő ezeket tudomásul vette"
De neki ez sem elég.
Hadd vergődjön.
Semmi esélye nincsen. Neki kéne bizonyítania, hogy a hiba már fennállt a vásárláskor.
A garancia csak akkor illetné meg, ha te vállaltad volna, hogy adsz neki. Ő azt hiszi, hogy ez alapból jár neki. Mehet a bíróságra, legfeljebb jól kiröhögik ott is. Meg az ügyvéd is, aki jó pénzért elvállalja ezt a halott ügyet. Azt írtad, hogy az adásvételiben őkelme tudomásul vette az abban foglaltakat. Az autót a megtekintett állapotban vette át. Még plusszban tájékoztattad is. Akkor miről beszélünk?
Neki nem kellene balekot keresni, mert ha Ő egy használt autó vásárlásakor nem cseréltet vezérlést, akkor nála nagyobb balek nem kell.
Persze!
Meg ha nem nézi a nívópálcát és besül a motor, azt is neked kell kifizetni. Meg minden sz@rt amit Ő kigondol. Még két év múlva is vissza akar járni hozzád garanciáért?
Ez vicc, komolyan mondom!
Köszönöm a Válaszokat. Én is ezeket mondtam neki.
De annyira nyomja a hülyeségét, hogy kezdtem megijedni
tényleg igaza van :) :) :) :)
Tipikus esete a következő mondásnak:
"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
Az teljes mértékben a vevő hülyesége, ha a vásárlás után nem cserél szíjat, és az elszakad.
Ettől függetlenül te is gondolkodj el az eseten.
Lehet a pali át akar verni, de ha valóban elszakadt a szíj, akkor az nálad is szakadhatott volna, mert nem ellenöriztetted, cserélted előírás szerint.
véletlenül elment.,,,
60 körül kivenni üresbe, leállítani a motort, aztán kettesbe rakva leugrani a kuplungról. Csak átugrik egy-két fogat, vagy elszakad, aztán meg is van a baj, összeüt a dugattyú a szelepekkel, ennyi volt.
Minden olyan hiba, ami eladáskor nem áll fenn, már az ő sara. Elszökhet a gáz a klímából, beéghet a hőgomba érintkezője és nem kapcsol a ventilátor, bármi lehet, a használt autó nem szalonautó, folyamatos karbantartást igényel.
Add meg neki az ügyvéded elérhetőséget, hogy Dr. X.Y szívesen áll rendelkezésére a területileg illetékes bíróság előtt pereskedni, de téged többet ne hívogasson, mert feljelented zaklatásért, és csatolod az eddigi beszélgetések hangfelvételét.
Rejtett hiba? Igen az. Rejtve van az eladó és a vevő elöl is.
Nekem is volt hasonló esetem. Azt akarta elhitetni velem, hogy garanciális kötelezettségem van.
Ja! Persze! Mondtam neki: Garanciát vállalok. Amíg el nem romlik.
Ha elromlott már nincs garancia.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!