Nem stimmel a motorszám! Hogyan oldhatom meg?
De arról van papirod hogy tőle vetted meg?
Én vissza csinálnám az üzletet , ha nem akarja akkor ügyvédet fogadnék.
Mert te igy a büdös életben nem tudod majd meg csináltatni.
Vagy veszel, szerzel egy motort , lehet újat is , aminek meg vannak a papirjai és kicseréled.
Tudom, már késő. Egy újabb eset, amikor az „előzetes eredetiségvizsgálatról” szóló jogszabály alkalmazásából az „előzetes” elmaradt.
Azért hozták ezt a rendeletet, hogy a vásárlás előtt derüljön ki, ha valami nincs rendben. A vásárlót védené meg ilyen helyzettől, mint amibe kerültél, ha a vásárló hagyná.
Őszintén, ha a vevő viszi, vásárlás után, előzetes (?) eredetiségvizsgálatra, annak mi értelme van? Drukkol, hogy minden rendben lesz-e? És mit csinál, ha nem?
A forgalmi engedélyben benne van a motorszám (P5). Az adás-vételi szerződés szerint átvetted a forgalmi engedélyt és törzskönyvet; ez óra:perc adatokkal szerepel. Mindegy volt, milyen adatokat tartalmazó forgalmit veszel át? Nem nézted meg, hogy egyeznek-e az adatok?
Perelheted az eladót, de ő állíthatja, hogy te cseréltetted ki a motort. Egyébként is egy per, ügyvéddel, igazságügyi szakértőkkel, stb. lehet, többe kerül, mint a vásárolt autó.
Nagyon sajnállak, de többszörös hibázással, igen reménytelen helyzetbe hoztad magad.
Köszönöm a válaszokat! Vissza adtam az autót, visszakaptam a pénzt is.
Máskor figyelmesebb leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!