Ha autóval baleset történik, és nem kell rendőrt hívni, mi a teendő? Mit jelent az, hogy betétlapot adok, vagy kapok?
Figyelt kérdés
Ha leírná valaki, hogy mi a pontos menete egy ilyen szituációnak biztosítás szempontjából, esetlen linkelne valamit, megköszönném.2018. márc. 14. 16:56
1/6 anonim válasza:
Kitoltitek a baleseti bejelento nevu onatiros papirt. Rajta van minden, amit tudni kell.
3/6 anonim válasza:
Betétlap az egy ezer éve megszűnt de a közbeszédbe beleragadt fogalom.Baleseti bejelentő sem fontos,jó ha van de nem létkérdés ,többször volt ütközésem és nem volt éppen nálam mert elfogyott és a másik félnek sem volt. Igazából adatok kellenek a másik féltől úgymint biztosítója ,kötvényszáma ,személyi adatai, rendszáma. Ha van akkor a tanuk adatai.Ha vita, veszekedés van, hazudozás mellébeszélés megy ,akkor rendőrt kell hívni az felveszi az adatokat jegyzőkönyvet .Fényképeket is kell csinálni. Úgyis az egészet újra le kell írni a hibás fél biztosítójánál mikor beadod a kárigényt.
4/6 anonim válasza:
Nekünk úgy oktatták, hogy kötelező kitölteni a baleseti kárbejelentőt, hacsak nem akarjátok zsebből kifizetni a kárt. Amit az előttem szóló írt az hülyeség, hiába vannak tanúk, te nem pereskedni fogsz menni, hanem a biztosítóhoz és ők a papírt fogják kérni.
5/6 anonim válasza:
A biztosítónál nem is kérik a kárbejelentőt. Pontosan tudom mivel pl nemrég online jelentettem le kárt,ott meg semmi papírt nem kértek csak ki kellett tölteni egy netes felületen lévő adatbekérőt.És fizettek annélkül hogy bármilyen kéksárgát lobogtattam volna. A kék sárga semmi másra nem jó csak egyfajta helyszíni adatfelvétel egyszerűsítésre, van rajta indigó egyből két példányt írsz. De ez nem kötelező okirat és aláírása sem kötelez semmire, utólag bármelyik fél megváltoztathatja a vallomását és meg is teszik előszeretettel ,mikor otthon "kiokosítják" őket. Ezért kellenek tanuk fényképek videók avagy rendőri intézkedés is ha olyan a szituáció és a másik fél hozzáállása.
6/6 anonim válasza:
A kárbejelentőt ki kell tölteni, és ebben az a legfontosabb, hogy a vétkes fél elismerje a hibáját. Nos, ha elismeri akkor nagyon fontos, hogy alul, a megjegyzés jól olvashatóan írja oda: A felelősségemet a balesetért elismerem, és ezt ott külön is írja alá. Csak ebben az esetben fogadja el a biztosító a KFB terhére a javítás számláját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!