Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mi a teendő, ha garázsban...

Mi a teendő, ha garázsban megütöttem az autót?

Figyelt kérdés
Voltam annyira ügyes, hogy sebességben adtam rá a gyújtást garázsban, és nekimentem a betonkeverőnek. Megrepedt a lökháritó és a fényszóró. Ha elviszem szerelőhoz az megfogja javitani, vagy előtte kell szerezzek a rendőrségről valami papirt, hogy nem okoztam balesetet?

2016. jún. 2. 10:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Ha elviszem szerelőhoz az megfogja javitani..."

Miért ne javítaná? Nem igazságügyi műszaki szakértő ő, nem fogja vizsgálgatni, hogyan került oda a sérülés. Megjavítja, oszt' kész. Ha akarod, előadod a valódi sztorit, ha nem, kamuzol valamit, de igazából tök felesleges, mert egy gyakorlott karosszériás nagyjából felismeri, mi üthette meg az autót. Hozzám is hoztak már autót azzal, hogy beletolattak a parkolóban, aztán kiderült, hogy egy 20 centi széles, 2 méternél is magasabb, fából készült autó tolathatott bele. De a tulaj még talán meg is veregette a vállát, hogy nem égett le a szerelő előtt az elnézett kapuoszloppal, mert én meg sosem mondtam meg neki, hogy nem kellene egymást hülyének nézni.

"... vagy előtte kell szerezzek a rendőrségről valami papirt, hogy nem okoztam balesetet?"

Semmi szükség ilyenre. A rendőrség egyébként sem tudja ezt neked igazolni, hiszen csak arról a balesetről tudnak, amihez kivonultak helyszínelni. Ha nem hívtál rendőrt (márpedig miért hívtad volna ki?), akkor a rendőrség nem tud neked igazolni semmit, bemondásra nem dolgoznak.

Azt meg nem értem, hogy sikerült sebességben ráadott gyújtással nekimenni a betonkeverőnek. Ha csak ráadod a gyújtást, nem történik semmi, rá is kell indítani ahhoz, hogy megugorjon az autó.

2016. jún. 2. 10:52
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. rá is iditottam, a motor még nem indult be, csak az inditómotor ugrasztotta meg az autót, de annak is elég ereje van.
2016. jún. 2. 10:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerelő nem fogja kérdezni h mi történt csak megcsinalja.
2016. jún. 2. 11:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem azt tanították hogy mindig benyomott kuplunggal indítunk autót akár sebességben van akár nincs, illetve a féket is nyomni kell minden esetben.

Egyébként a szerelő simán megcsinálja, maximum puszta kíváncsiságból kérdez rá hogy mit csináltál, maximum ha nem akarod hogy kinevessen mondd azt hogy picit benézted beálláskor és neki koccantál a betonkeverőnek. Nem fog vele a szerelő különösen foglalkozni. Én egyszer a visszapillantó tükrömet törtem le, csak én kiállásnál szúrtam el, mert nekem élesen kell kanyarodnom az udvarban hogy ki bírjak tolatni, picit benéztem a dolgokat és pár centivel arrébb tolattam, nem figyeltem oda és a kapu széle pillanatok alatt lekapta a tükröt burával mindennel együtt. Én igaz magam csináltam meg mert 3 csavar és pár patentes burkolat volt az egész.

2016. jún. 2. 11:27
 5/5 A kérdező kommentje:
anno nekem is úgy tanitották, de most valamiért mégis kimaradt az a fázis pedig nem tegnap óta vezetek. No mindegy, köszönöm a válaszokat :)
2016. jún. 2. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!