Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Előbb átírás (személyautó) és...

Előbb átírás (személyautó) és azután biztosításkötés (kötelező)? Lehet ez a sorrend?

Figyelt kérdés

mert nem megy a szkenner telepítése, és úgy lehetne kötni biztosítást, ha lenne.

Mi lenne, ha előbb átíratnánk, aztán intéznénk a biztosítást? Lehet? Vagy hol nézzek utána?

2010. máj. 30. 22:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Én most írattam át az autóm és biztosítást kérik az átíráshoz, mindenképp köss biztosítást előbb, mert az ocsmányirodában feleslegesen fogsz sorban állni, mellékesen egy tanács hogy minden adatot nézz át az új forgalmiban (még a műszaki érvényességet is) mert nagyon sokszor elírják és után a te időd/pénzed bánja
2010. máj. 31. 01:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Átiratásnál közöld, hogy az autó nem indul be, meg kell javítani de most erre nincs pénzed, és hogy ideiglenesen kivonatod fél évre...

Ez kb 2 ezer forint, viszont nem kell biztosítást kötnöd addig se, és rendesen átirják..

2010. máj. 31. 01:16
 3/5 anonim ***** válasza:
az első vagyok: írtad h nem működik a scanner, gondolom online akarsz biztosítást kötni a netrisknél vagy vmi hasonlónál és a szerződést aláírva vissza kell küldeni nekik mailbe vagy faxon...digitális fényképezővel lefotózva is elfogadják, én is így kötöttem scanner hiányában
2010. máj. 31. 02:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, netrisk, és köszönöm!
2010. jún. 8. 12:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem lehetséges! Autó átírás előtt az okmányirodán minden esetben kell az autóra rendelkezni új a saját nevünkre szóló kötelező biztosítással! Méghozzá azért mert az adás-vételi aláírását követően minket az eladó biztosítása nem fedez! Az eladó az adás-vétel aláírását követően a túlfizetési időszakra nézve az adás-vételit a biztosítója felé jelentve visszakapja a pénzét. Az új tulaj az adás-vételivel a forgalmi engedéllyel tudja megkötni a biztosítását. A biztosító az adás-vételi időpontjától számolja ki a biztosítás összegét. 2010.01.01-től a törvény úgy szól hogy a 1 évi tárgyévre szól a biztosítás, magyarul aki idén veszi autóját az csak jövőre tud majd biztosítót cserélni idén ezen autósoknak nem áll módjukba novemberi átkötési időszakban váltani! Remélem tudtam segíteni a kötelező biztosítás világában! További infó: [link]
2010. jún. 8. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!