Meg lehet oldani?
Múlt hónapban akartam vásárolni egy diákbérletet a szomszédos városba, de azt mondta az eladó, hogy diákbérletet csak lakóhely és iskola között lehet vásárolni (nem ott tanulok ahova a bérletet akartam venni). Ez hihetetlenül nagy baromság.
Vonatra is szól ez vagy csak autóbuszra? Ezt hogyan lehetne kijátszani?
hát én a volán oldalán azt olvasom most, hogy a pénztárosnak/buszvezetőnek ki kell adni a bérletet, a jogosultságot nem vizsgálhatja. De: neked kell érvényes diákigazolványodnak lennie, vagy ennek hiányában igazolásnak, és idézem a bérlet felhasználás lehetőségét:
"Lakóhely/tartózkodási hely és az oktatási intézmény székhelye vagy a gyakorlati oktatás székhelye közötti utazásra. A bérletet a lakóhely és az iskola közötti teljes útvonalra meg kell váltani. Átszállásos utazás esetén a viszonylatigazoláson, vagy a bérleten fel kell tüntetni az átszállás/ok helyét. Ha az utazás több szolgáltató (MÁV, BKK) igénybevételével történik, akkor ellenőrzés során az érvényes bérleteket a teljes útvonalra szólóan fel kell tudni mutatni. Budapest bérlettel kombinált kiegészítő bérlet csak érvényes Budapest bérlettel együtt jogosít utazásra."
Milyen igaz! És meg is oldható
Köszönöm szépen :)
Ezzel kapcsolatban még lenne valamit.
Megnéztem és a kollégium miatt a lakcímkártyámon szerepel az a város, ahova szeretném a bérletet venni. De viszont oda járok iskolába ahol szeretném venni. Szóval az otthonom abban a városban van ahova iskolába járok, de a lakcímkártyámon szerepel az a város, ahova szeretném, hogy a bérlet szóljon. Gondolom ez kicsit érdekes lesz, de megoldható így is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!