Baleseti sérülés javíttatás márkaszervizben?
Van egy nem túl öreg autóm (magyarországi, de második tulaj vagyok) A hétvégén volt egy kisebb balesetem, rendőr nem volt. Betétlapot töltöttünk, másik sofőr elismerte, hogy ő a hibás. Biztosítója felé már jeleztem, de még nem kerestek. Legjobb tudomásom szerint kétféleképpen rendezik a kárt. Megnézi a kárszakértő, ajánl egy összeget, ha elfogadom kifizetik. Ha nem akkor számlát kell vinni a javításról, és az alapján fizetnek.
A kérdés az lenne, hogy ha a betétlappal beviszem a kocsit a márkaszervizbe (inkább cseréltetném gyári újra a karasszériaelemeket, mint egyengetés, festés stb stb) akkor mi lesz pontosan a menete a dolognak? Nekem kell kifizetni a javítást a szerviznek és utólag a számla ellenében fizet a biztosító nekem, vagy a szerviz eleve a biztosítónak nyújtja be a számlát? Kell nekem plusz költségekkel számolni márkaszerviz esetén?
Mivel nem új autó, és avulással is számolnak, ezért kérdéses lenne melyik megoldással jövök ki jobban. Nekem akarnék nyerészkedni, minél kevesebb pluszt akarnék kiadni a biztosító fizette rész felett.
Köszönöm,
holnap kiderül mit ajánl a biztosító. Ha nem elég jó akkor megy a márkaszervízbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!