Hogyan kell kötelezőt fizetni?
Figyelt kérdés
Ha év közben vesz az ember autót akkor kell rá kötelezőt fizetni, de akkor a következő évben ugyanakkor jár le a biztosítás, vagy ez év végén és akkor újra kell kötni?2017. okt. 12. 14:03
1/4 anonim válasza:
Kell rá kötnöd. Egy teljes évig jó a biztosítás. Ha ma 2017.10.12-én megkötöd, akkor 2018.10.11-ig lesz érvényes. Fizetés módja attól függ, hogy mit választasz. Legolcsóbb, ha éves gyakoriságot választasz átutalással. netrisk.hu vagy biztositas.hu oldalakon meg tudod kötni a biztosítást egyből a vásárlás napján. Érdemes megkötni már aznap, mivel, ha nem teszed, akkor fedezetlenségi díjat kell fizetni, aminek napi díja van. Naponta valahányszáz forint.
2/4 anonim válasza:
Ahogy először írtad . Pl most októberben veszel fizeted egy évig ,azaz 2018 októberig . Jah és nem lehet váltani november -decemberben mikor van a dömping. De viszont ezt én sem értem ,előző autót májusban vettem akkor 2 év után engedték,hogy novemberben váltsak. Mostani augusztusi így csak július végén van rá mód.De lehet valaki többet tud mint én erről.
3/4 a.erika válasza:
A kötelező biztosítás 1 évre szól! Évforduló előtt 30 nappal lehet felmondani! Évforduló előtt 30 nappal be kell érkeznie a felmondásnak! Az egy éves felmondási idő csak akkor nem érvényes, ha időközben eladja az autót, mert az eladás napjától a vevőnek kell rá kötnie kötelezőt. Az adás-vételit be kell mutatni a biztosítónak, aki az eladás utáni időszakra visszafizeti a befizetett díjat.
4/4 anonim válasza:
már pár éve az van, hogy a vásárláskor kötött biztosítás évfordulója a kötés időpontja. ezért nincsenek már olyan nagy kedvezmények ez év végi váltásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!