Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ilyen van vagy ez így csalás?

Ilyen van vagy ez így csalás?

Figyelt kérdés

Kötelező biztosítást kötöttem netrisken, a kalkulációban legolcsóbbat kiválasztottam, mindent megcsináltam amit kell. A biztosító ímélen elküldött mindent, a számlát is. Befizettem bankkártyával egész évre egyben. Jelezték, hogy megkapták és megküldték az igazolólapot amit a kocsiban tartva tudom a rendőrnek igazolni, hogy van biztosításom. Gondoltam ez ennyi volt, kész.

2 nappal később ímél újra, számlám érkezett a biztostótól.Mondom mi? Ki van fizetve egy évre.

Az éves díj felét kérnék még, ha nem fizetem be 60 nap múlva megszüntetik a biztosításom.

Indoklásnak annyi, hogy a biztosításom adatai változtak.

Nem írtam be valótlant pl bónusszal kapcsolatban vagy semmi mással természetesen, igaz nem is erre hivatkoznak csak annyi hogy az adatok változtak.

14napos elállási jogom van, az ímél úgy jött hogy a következő munkanap amikor felhívhatom őket megkérdezni hogy mi ez az már a 15. nap lesz (hétfő).

Ez lehet hogy véletlen de azért furcsa. Ha bármi bajuk volt miért nem szóltak amikor megküldtek mindent és kiszámláztak mindent egy évre. Csak utána vették észre amikor kifizettem? Hétfőn kiderül gondolom de elég bosszantó. Valaki járt így esetleg?

2017. szept. 9. 11:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez melyik biztosító?

Noname biztosítóval nem érdemes szerződést kötni, csak azért, mert sz a legolcsóbb, a legközelebbi irodájuk meg az ország másik felében van.

Egyébként, igen előfordul, hogy befizetés után is küldik a csekket.

Nekem a K&H-nál van biztositásom, nem dzoktam megvárni a csekket, hanem bemegyek hozzájuk és kifizetem a dijat.

Szóltak, hogy jönni fog a csekk, ne lepődjek meg, nem kell foglalkozni vele, ott van a kezemben a bizonylat, hogy már befizettem.

2017. szept. 9. 14:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy adminisztrációs hiba, nem kell rögtön pánikba esni. Hétfőn felhívod őket és megmondják mi történt.
2017. szept. 9. 15:19
 3/4 anonim ***** válasza:

elkerülte a figyelmem, vagy a 30% adót is befizetted? mert ezen szokott minden versenyző elcsúszni.

ezt nem szokták részletezni, mert a büntivel jobban járnak.

alapdíj+30%adó= az a teljes biztosítási összeg.

2017. szept. 9. 15:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen a baleseti adó is benne volt. Hétfőn kiderül, lehet hogy tényleg csak tévedés.
2017. szept. 9. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!