Hogyan lehetséges így biztosítást kötni?
Adott a kötelező biztosításom, A0-s voltam, mivel idén lett saját gépkocsim, azonban volt egy koccanásom, ami miatt értelemszerűen jövőre M2-esbe vissza leszek sorolva. Ma megkaptam a várható éves díjat, durván a négyszerese az ideinek...kíváncsiságból ránéztem netrisk-en, hogy mi történne, ha váltanék, és a legolcsóbb biztosítás az én biztosítóm, de kb féláron.
Ez így most lehetséges, hogyha a jelenlegi kötvényt felmondom, majd ugyanannál a biztosítónál kötöm meg újból, és akkor az új feltételekkel, vagy van ennek valami szabályozása?
A biztosítóknál szokás az új biztosításokra nagy kedvezményt adni. Előfordulhat olyan is, hogy ugyanannál a biztosítónál maradsz, ugyanarra az autóra, ugyanolyan B-M fokozattal kötsz újra biztosítást, mégis olcsóbb, mintha maradnál.
Ha mindent időben viszel véghez, időben felmondod a biztosítást és újra megkötöd, akkor meg lehet oldani. A lényeg, hogy ne A0-val, hanem M2-vel számolj díjat, mert az lesz a valós.
Valamilyen adatot rosszul adhattál meg.
2015-ben módosították a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szól törvényt.
A módosítás miatt, 2016. március 11-től a biztosítóknak csak a határozatlan szerződéssel bíró szerződők javára szabad különbséget tenniük, az újonnan szerződőkkel szemben.
Erre, ráadásul, a díjtarifa értesítőben tájékoztatni kell a szerződőt, méghozzá figyelemfelhívásra alkalmas módon.
↑
2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról
17. § (4a); 23. § (3a) és (4a); 24. § (1)
Azóta tehát nem folytatható az a gyakorlat, hogy az új ügyfél kedvezőbb biztosítást köthet. Így, az ugyanannál a biztosítónál történő felbontásnak és újrakötésnek sincs értelme. Vagy ugyanannyi lesz a díj, vagy, ha a meglévő ügyfeleknek adnak kedvezményt, akkor attól elesik az újrakötő.
Lehet, hogy nem a M2-es fokozattal számoltattad a díjat.
Ha másik biztosítót választanál, ők is tudnának a M2-es fokozatodról, hiszen az elhagyott biztosítótól kártörténeti igazolást kell vinni. (Ezt ma már többnyire egymás közt, automatikus átadás-átvétellel végzik a biztosítók.)
megnéztem mindhárom kalkulátor oldalon. ugyanaz a helyzet.
netrisk is így írja. ott van a jelenlegi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!