Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Lehetséges úgy biztosítást...

Lehetséges úgy biztosítást kötni egy autóra hogy nem az enyém az autó?

Figyelt kérdés
Anyukám nekem adta az autóját, ma át akartam írni a kormányablakban, vittem anyakönyvi kivonatot, szerződést, forgalmit. Nem írták át, mert nem volt rá biztosítás a nevemre, de miért lett volna mikor nem is az én nevemen van, lehet rá tenni biztosítást hogy az én nevemre kerüljön a biztosítás, de közben meg nem az enyém az autó?
2017. aug. 29. 16:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Kötelező biztosítás nélkül nem írják a nevedre az autót az okmányirodában.

Ott voltál, miért nem kérdezted meg, milyen dokumentumok kellenek oda?

Anyakönyvi kivonat nem kell, de kell szabályos adásvételi, vagy ajándékozási szerződés, kötelező biztosítást igazoló dokumentum, eredetiség vizsga igazolás, az autó forgalmi engedélye, törzskönyve, bankkártya a megfelelő összeggel.

Mindezt elmondhatta volna az ügyintéző, ha rákérdezel, mi a pontos menete az átíratásnak.

2017. aug. 29. 16:48
 2/5 A kérdező kommentje:

"Anyakönyvi kivonat nem kell"

De kell. Ez másfajta adásvételi, ahogy olvasható a kérdésemben, eredetvizsga sem kell.

2017. aug. 29. 17:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Az ajándékozási szerződéssel köss biztosítást, de webes felületen is köthetsz, aztán mehetsz az okmányirodába átiratni.
2017. aug. 29. 23:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Minden autó esetében így történik.

Ha egy vadidegentől veszi az ember, akkor is.

Köss a netrisk.hu-n biztosítást, ha elakadsz, telefonon segítenek.

2017. aug. 30. 10:42
 5/5 anonim ***** válasza:

jaja bezony, első a biztosítás aztán az okmányiroda.

Biztositok.hu, Netrisk, ki se kell menni a lakásból. :)

2017. szept. 21. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!