Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gépjármű eladás adásvételi...

Gépjármű eladás adásvételi nélkül?

Figyelt kérdés
Párom gondolta arany lelkem egyedül is megoldja a saját autója eladását. Interneten kinyomtatott két példányt, hitte Ő, hogy egyik az övé. A vevő a gépjárművet kifizette, okmányokat megkapta s közölte Párommal, hogy majd jön a rendes adásvételivel amit boltban vesz és négy példányos. Én mire hazaértem, az ügylet megtörtént, beszéltem a sráccal, telefonszáma megvan, ígérte hozza az adásvételit. Ha mégsem hozná, ebben az esetben így péntek délután mi a helyzet ?
2017. aug. 18. 16:28
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam hozzá, hogy az illető a két kitöltött adásvételit magával vitte.
2017. aug. 18. 16:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetetlenül bonyolult az eladás előtt utána járni a részleteknek, az adásvételit négy példányban kell kitölteni, és néhány forintért be lehet szerezni gormanyomtatványt.

Legalább az adatokat feljegyezte a vevőről?

Mondjuk én feltételezem, normális vevő volt, azért is tette szová, hogy az adásvételi úgy nem jó, azt négy példányban kitöltve, két tanúval aláiratva gogadja el az okmányiroda.

Mindenesetre, ha nem jelentkezik a vevő, lehet menni a rendőrségre, ahol nem örülnek az ilyen eseteknek

2017. aug. 18. 16:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
az szar ügy, mert kell mindkét félnek a 2-2 példány...
2017. aug. 18. 16:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Most az van, ha mégsem tisztességes az illető, a párod kontójára csinálhat néhány számlát, gyorshajtás, tilosban parkolás, fizetés nélkül autópálya használattal.

Kötelező biztositást kötött, mielött elindult?

Ezek a sötét lehetőségek, de egyenlőre feltételezzük, hogy hamarosan visszamegy, bár az eladás elött kellett volna normálisan kitölteni az adásvételit

2017. aug. 18. 16:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A te párod komolyan oda adott egy vadidegennek egy autót csak úgy? Adásvételi nélkül? Az azért komoly.
2017. aug. 18. 16:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát igen, elég merész, nem gondolta, hogy legalább 1 példányt magánál tartson? Én is egyedül adtam el a Focusom, hiába jöttek 3-an, nem szabad jóhiszeműnek lenni ennyire, mondtam, hogy 4 papír aláírása meg a pénz nélkül viszlát.
2017. aug. 18. 17:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ennél nagyobb baromságot talán csak úgy tudtatok volna csinálni, ha a pénzt is utólag hozza a vevő...
2017. aug. 18. 22:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én egyből felhívtam volna az új tulajt hogy ha nem jön vissza bejelentem, hogy ellopta. S ha nem jön feljelentés. S elgondolkoznék a páromon.
2017. aug. 18. 22:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha a vevő közölte, hogy elvisz 2 példányt, miért nem nyomtatott még 2-t a párod???

Legalább az adatait ellenőrizte, hogy valósak???

Tudod, mi egy telefonszám? Semmi. Eldobja, vesz másikat, és így jártatok.

AMúgy mi lett a vége? Rendeződött? Vagy azóta sem hallottatok a srácról?

2017. aug. 21. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!