Mennyi időn belül kell leadni az adásvételit?
Figyelt kérdés
Gépjármű adás-vétel.. Én vagyok az eladó2017. júl. 29. 18:43
1/5 anonim válasza:
A saját érdekedben minél hamarabb.
2/5 anonim válasza:
Jogszabály szerint, az eladónak 8 napon belül kell bejelentenie: [link]
A kormányrendelet hatályos teljes szövege: [link]
Jogszabály csak a vevő (15 napon belül történő) bejelentésének elmulasztását rendeli büntetni. (Pénzbírság, jármű forgalomból kivonás.)
Az eladót, akár a bejelentés teljes elmulasztása esetén sem büntetik. Viszont, ha a vevő is elmulasztja a bejelentést, akkor a nyilvántartó nem tud a változásról, és a „régi” üzembentartót terheli a kötelező biztosítás, a baleseti adó, a gépjárműadó, és az objektív felelősség miatt őt terhelik az esetleges parkolási-, útdíj pótdíjak, illetve bizonyos szabálysértések esetén a pénzbírság.
3/5 anonim válasza:
Azonnal. Ahogy tudsz menj el. Mert addig is, ha nem íratja át és valami büntetést csinál a te nevedre fog menni és nem tudsz védekezni azzal, hogy te már eladtad csak akkor, hogyha lejelentetted. Azért jó autót eladni, mondjuk hétköznap délelőtt mint, mondjuk péntek délután, mert akkor már csak hétfőn mehetsz be. Addig meg simán ki tud jönni fél milliós bírság. :D
4/5 A kérdező kommentje:
Értem. Kaptam egy e-mailt a biztosítótól amiben írják, hogy a szerződésemhez kapcsolódóan törlésértesítő dokumentum érkezett.. Ebből gondolom, hogy már átíratta
2017. júl. 30. 18:05
5/5 anonim válasza:
Elvileg az önkormányzat is küld majd értesítést, hogy lekerült a nevedről (bár ez lehet településfüggő). Minél hamarabb jelentsd be, sok bajt meg lehet vele előzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!