Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Tavaly eladtam az autómat és...

Tavaly eladtam az autómat és elfelejtettem leadni az adásvételit, most adom le mert kiderült hogy nem iratták át, kapok e valami büntetést a leadás elmulasztásáért?

Figyelt kérdés
2015. márc. 6. 18:02
 1/3 anonim ***** válasza:
ja, az fizeti az adóját akünek a nevén volt jan 1jén.
2015. márc. 6. 19:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Kizárva nincs, hogy nem kapsz néhány csekket gyorshajtás, tilosban parkolás, tiltott autópálya használat miatt, mivel ezek szerint még mindig te vagy a tulajdonos hatóságnál.

A vevőnek 15 nap alatt kötelező lenne átíratni a megvásárolt autót, ha ezt nem teszi meg, megbüntethetik.

Az eladónak meg ajánlott lejelenteni az eladást, hogy véletlenül se érje meglepetés.

Mivel a vevő nem íratta át az autót, őt valószínűleg meg fogják dicsérni, de azzal nem foglalkozz, magának kereste a bajt.

2015. márc. 6. 19:05
 3/3 anonim ***** válasza:

"Az eladónak meg ajánlott lejelenteni az eladást"

Inkább kötelező és kevesebb ideje van rá, mint a vevőnek.

2015. márc. 6. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!