Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha gyalogost ütök el őt...

Ha gyalogost ütök el őt perelhetem a kárért vagy erre van valami kötelezőhöz hasonló?

Figyelt kérdés
2017. máj. 21. 20:36
1 2
 1/12 nemcso ***** válasza:
100%
Perelheted, csak legyen rendőrségi jegyzőkönyved, benne a gyalogos felelősségéről a balesetben.
2017. máj. 21. 21:42
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
OMG, örülnék, hogy nem öltem meg.
2017. máj. 21. 22:47
 3/12 tomika36 válasza:
Nem feltétlenül pere gondolnék egyből. Gondolom sérült az autód és a gyalogos is, hogy ez kardinális kérdés nálad. Először meg kell tudakolni, hogy van-e lakásbiztosítása (társasházi, vagy egyéni) mert abban általában benn van egy úgynevezett felelősségbiztosítás. Ez általában a biztosított és családja által az ingatlanon belül illetve kívül vétlenül okozott kárt enyhített fedezni. Járj utána!
2017. máj. 22. 08:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Első körben: akkor van keresnivalód a gyalogossal szemben, ha a megállapítást nyert, hogy a felelősség 100%-ban az övé.

Tehát nem zebrán ment át, te nem kanyarodtál, te kell körültekintéssel vezettél. Csak olyan sebességgel haladtál, hogy a belátható útszakaszon belül meg is tudj állni, s semmiképpen sem gyorsabban a megengedettnél.

Ezen felül a gyalogos olyan nagyon figyelmetlen volt, hogy az ütközés elkerülhetetlen volt. Tehát, te tökéletesen, hiba nélkül, kellő figyelemmel stb. vezettél, s satuzva sem tudtál volna megállni előtte.

Ha ezzel minden rendben van, akkor polgári peres eljárásban kérhetsz kárenyhítést.

2017. máj. 22. 09:20
 5/12 anonim ***** válasza:

Azért azt megnézném, hogy gyalogost mikor fognak kihozni hibásnak!

Te mit tettél a baleset elkerülése érdekében?!

2017. máj. 22. 12:36
 6/12 A kérdező kommentje:

elnézést, félreérthető volt a kérdés. azt akartam volna megkérdezni, hogy ha nem behajtható a gyalogoson a kár akkor kapok e valamilyen formában kártérítést.

mert autó esetében ha belémszáll egy nincstelen valaki egy műszaki és kötelező nélküli ronccsal akkor jár egy alapból kártérítés nekem a vétlennek.

de mi van akkor ha egy nincstelen gyalogos, kerékpáros stb száll belém akinél nem kötelező a felelősségbiztosítás és nincs is neki?

akkor csak perelhetem s ha nincstelen akkor bukom a káromat?

természetesen a kérdés olyan esetre szól, mikor egyértelműen bizonyíthatóan és bizonyítottan ő a hibás.

a kétséges esetek egy más téma itt a kérdés arra szól mikor a kártérítéshez megalapozottan jogom van.

még egyszer elnézést kérek a pontatlan kérdésfeltevésért.

2017. máj. 22. 12:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Apámék úgy jártak,hogy az úton előttük haladó elütött egy nagy testű kóbor kutyát,ami aztán hátracsapódott az apámék autójának és elég szép kárt tett benne.Miután gazdája nincs,biztosítása nincs,a kár az övéké volt.Sajnos gyalogossal is lehet így járni.
2017. máj. 23. 13:00
 8/12 anonim ***** válasza:

Kötve hiszem, hogy bármiféle háztartási, vagy bármiféle egyéb felelősségbiztosítás igénybe vehető ez a károsult részéről.

Ha kizárólag a gyalogos a felelős, s van olyan biztosítás, ami ilyen esetre is szól, csak ő fordulhat a biztosítóhoz, nem úgy mint a kötelezőnél.

2017. máj. 23. 13:21
 9/12 A kérdező kommentje:
Gyalogossal kerékpárossal betétlapot se tölthetünk ki, hanem csak olyannal akinek van kötelezője
2017. máj. 23. 13:24
 10/12 anonim ***** válasza:
tomika36 miatt írtam.
2017. máj. 23. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!