Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ajándékozási szerződésnél...

Ajándékozási szerződésnél születési anyakönyvi kivonat bemutatása?

Figyelt kérdés
Édesapám nekem ajándékozza a kocsiját, mert újat vesz. Születési anyakönyvi kivonatot nekem kell csak bemutatni átiratásnál, vagy neki is? Az egyik oldalon úgy írták, hogy anyakönyvi kivonatok, de szerintem neki felesleges lenne hoznia.
2017. máj. 6. 16:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak a te születési anyakönyvi kivonatod kell.

Az egyenesági rokonságot kell bizonyítani.

Édesapád születési anyakönyvi kivnatából hohyan derítenék ki, hogy te a gyermeke vagy?

2017. máj. 6. 23:23
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megerősítés, szerintem is rosszul írták azon az oldalon, de egy pillanatra elbizonytalanodtunk.

Az átíráshoz elég nekem ott lenni, ugye? És vinni az iratokat, papírokat, szerződést.

2017. máj. 7. 08:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, az új tulajdonosnak kell elvégeztetnie az eljárást. (Esetleg, amiatt kellene édesapádnak is elmennie, mert az átruházást az eladónak, ajándékozónak 8 napon belül be kell jelentenie; egyúttal megteheti. Neked 15 napod van rá.)

Szükséges:

- „A közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokirat”.

Ahol édesapád az eladó, te a vevő vagy; két tanú adatos aláírása kell; ez esetben a „visszterhes/ingyenes*”-nél az ingyenest kel aláhúzni.

4 példányban kell készíteni.

2 példány az eladóé (ajándékozóé), amiből az egyiket bejelentéskor leadja.

2 példány a vevőé (ajándékozotté), amiből az egyiket bejelentéskor leadja.

- személyi okmányod

- a te anyakönyvi kivonatod

- a forgalmi engedély

- a törzskönyv

- a nevedre kötött kötelező gépjármű felelősség biztosítási szerződés, vagy legalább ajánlat

A forgalmi engedélyt és a törzskönyvet bevonják, te ott rögtön kapsz új forgalmit.

A törzskönyvet 3 héten belül készítik el. Választhatsz, hogy ott veszed majd át, vagy postázni kéred.

Eredetiség vizsgálat ez év január 1-től nem kell egyenesági ajándékozásnál sem. (Előtte csak öröklésnél nem kellett.)

2017. máj. 7. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!