Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Fél évre kaptam orvosi alkalma...

Fél évre kaptam orvosi alkalmasságit. Fél évre kell új jogosítvány?

Figyelt kérdés
Lejárt a jogosítvány. Ha, fél évre kaptam alkalmasságit újat kell csináltatnom, hogy pár hónap múlva újat csináltassak megint?

#etjrshr
2017. febr. 22. 20:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Mi indokolja ezt a rendkívül rövid terminust? Ez egyáltalán nem szokványos, s a kérdés szempontjából jelentőséggel bírhat ez a körülmény. Ennyi információ alapján azt mondanám, hogy igen, új kell.
2017. febr. 22. 23:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha lejárt a vezetői engedélyedben szereplő orvosi alkalmassági határidő (azt írtad, lejárt), akkor nem vezethetsz.

Ha vezetni szeretnél, akkor cserélni kell. Az újat olyan határidővel készítik, ami az orvosi alkalmasságin szerepel. Ha 6 hónap, akkor 6 hónap. Ha utána is szeretnél vezetni, akkor félév múlva újra kell alkalmassági vizsgálat, és ha sikeres, akkor vezetői engedély csere.

Ha nem akarsz vezetni, akkor nem kell újat kiváltanod. Semmilyen kategória nem évül el, amiből sikeresen vizsgáztál, és amire az még járulékosan jogosít. Ha szükséged lesz rá, akkor évek múlva is csináltathatsz orvosi alkalmasságit, és annak alapján igényelhetsz új vezetői engedélyt. (Ekkor, célszerű a jogszabályváltozásoknál figyelni arra, hogy ez változik-e. Nincs tudomásom ilyen tervről, de sose lehet tudni.)

2017. febr. 22. 23:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. febr. 23. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!