Miért lesznek szürkék a rendszámok, mi értelme?
Kössz, de nem értem.
Miért látszik jobban ha szürke?
ilyen rendszámot nem láttam még, de maga az elvet lehet érteni.
A mostani a rendszámok fehér alapja "világít", amikor fény éri. Rajta a betű vékonyabbnak látszik. Optikai csalódás.
(Amikor egy betűt hátulról megvilágítasz mindig vékonyabbnak hat)
Nem azért lesz szürke, mert az jobban látszódik!
Ez különbözteti meg a gépjárműn kötelező két rendszámtól, amiket -elvileg- nem lehet ide-oda rakosgatni!
A harmadik -szürke- rendszámot a kocsi hátuljára szerelt kerékpártartóra kell tenni, hogy a kerékpártól esetleg nem leolvasható, -részben takarásban levő- eredeti rendszám olvasható legyen.
3-aska vagyok!
Tényleg! Így már ismerős a dolog! :)
Azért mert a nyomingerek nem tudják átrakni a hátsó rendszámot a biciklitartóra.
Nagyjából azért is mert takarásban van,viszont akkor az utánfutókra is lehetne....
Hülyeség az a lényeg. ;)
Nem "nyomingerségről" van szó!
Egyszerűen úgy szól a jogszabály, hogy a rendszámot az autón kell elhelyezni, és önhatalmúlag nem szerelheted át!
Ez van, a "másik nyomingerek" meg ezt nem tudják elfogadni!
rákerestem:
"Az új szabály 2017 áprilisától lehet érvényes.
A mostani szabályok szerint egy autóhoz csak egy hátsó rendszámtábla tartozhat, másikat nem lehet kérni, viszont tilos eltakarni azt. Azaz hivatalosan csak úgy lehet az autó hátulján biciklit szállítani, ha a kerékpárszállítón külön lámpasorral egybeépített rendszámtartó van, és minden egyes alkalommal, amikor azt felteszik, átszerelik rá a rendszámot."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!