Mi értelme van a szállítólevélnek, miért kell feltüntetni a számát a menetlevélben?
Ez még a szocializmusból maradhatott így. Mindenki gyanús, mindenki bizalmatlan. A fuvarlevél (szállító, nemzetköziben CMR) lenne a lényeg, azon minden rajta van.
Egyébként, ha esetleg valakit érint, s nem tudná: nemzetköziben nem kötelező a menetlevél! A legtöbb cégnél persze használatban van elszámolás, miegyéb miatt, de nem kötelező. Volt vitám emiatt rendőrrel, felemelő élmény mikor rájön a fakabát, hogy nem neki van igaza.
Én mindig átlósan keresztül teleírtam a "Szállított áru megnevezése" rovatba, hogy "s_z_o_c_s_k_a".
Mikor jött a hatósági érdeklődés, hogy mi az a "szocska", és hol a szállítólevél, lényegretörően csak ennyit mondtam: "Lóf***szocska. Senkinek semmi köze hozzá, mit szállítok, mivel saját árus fuvarokat bonyolítottam. (Konkrétan: színpadtechnikai berendezések).
:)
Bélyegzőből nekem is volt mindig 2-3, de a legnagyobb kiakadás a rendőr részéről akkor volt, amikor a pótkocsi forgalmiját kérte, és elétettem 4-5 darabot: "Válasszon" -ugyanis hol az egyiket, hol a másikat stb. vontattam, amíg a többi pihent. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!