Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ittas vezetőnek fizet a...

Ittas vezetőnek fizet a biztosító?

Figyelt kérdés
Abban az esetben, ha egy karambol kapcsán én voltam aki elsőbbség megadást mulasztottam, de a motoros aki belejött az autómba ittas volt (1,56), fizetni fog neki a biztosító? Az imént keresett meg emberünk facebookon, hát hol máshol, hogy adjam már meg a biztosítóm nevét kárrendezés végett :) Nem ironikus? :)
2016. nov. 4. 23:28
1 2
 1/13 anonim válasza:

Hogyne!

És még meg is hívja egy italra!

Bolond!

2016. nov. 5. 00:11
 2/13 anonim ***** válasza:
Ironikus? Te okoztál balesetet, s úgy hagytad ott, hogy nem töltöttél ki kárbejelentőt? Az 1,56 az micsoda? Rendőrt hívtatok?
2016. nov. 5. 00:13
 3/13 A kérdező kommentje:
Persze! Helyszínelés, minden volt. Ott állapította meg a rendőr hogy ellenem szabálysértési eljárás indul mert nem adtam elsőbbséget. De a motoros meg nem gyengén ittas volt. Így nem igazán értem hogy ő mit szeretne az én biztosítómtól.
2016. nov. 5. 00:19
 4/13 anonim válasza:

Figyelj!

A kettőt külön tudod választani?

1.) Nem adtál elsőbséget!

Szabálysértés.

2.) Ittas volt.

Ez 2 db probléma!

Az életben is ilyen vagy magaddal, hogy csak a másikat veszed észre, de te úgy érzed 100 %-ig tiszta és makulátlan vagy??

Ennek szellemében döntsd el, hogy mi lesz a kimenetel!

2016. nov. 5. 00:24
 5/13 A kérdező kommentje:
A lényeg nem ez volt. Még mindig arra nem kaptam választ hogy neki fizetni fog-e az én biztosítóm úgy hogy ő ittas volt.
2016. nov. 5. 00:27
 6/13 Tomcatters ***** válasza:
23%
Nem, nem fog neki fizetni, hiszen ittas volt (zero tolerancia) Valaki vagy alkoholizal, vagy vezet. A ketto kizarja egymast...... na meg 1,5 veralkoholszint???, az tudod, hogy belassitja a reakc idot??? Lehet ha nem ivott volna eltudta volna kerulni, h beledrongyoljon ,meg akkor is , ha nem adtal elsobbseget
2016. nov. 5. 00:33
 7/13 A kérdező kommentje:
Egyébként ha azt szeretnéd forszírozni hogy én milyen ember vagyok a magán életben, akkor válaszként annyit tudok írni, hogy nekem azok után hogy a rendőr közölte hogy én nem adtam elsőbbséget, meg sem fordult a fejemben, hogy a kedves ittas motoros biztosítójához forduljak. Gondolkozz el miért írtam :) Ennek ellenére ő akinek ittasan a közúton keresnivalója nem lett volna, szeretne kártérítést követelni az én biztosítómtól. Akkor ki milyen ember? :)
2016. nov. 5. 00:33
 8/13 A kérdező kommentje:
Az ő sara (ittas vezetés) szándékosságon alapult, míg az enyém (elsőbbségadás elmulasztása) nem szándékosságon, mondhatjuk úgyis hogy hibán. Az ironikust csak ezért írtam, és nem azért mert én nem ismerem el a hibáimat :)
2016. nov. 5. 00:40
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha bizonyítható hogy az ittassága is közrejátszott a balesetben (ha józan akkor ha meg tudott volna állni) akkor lehet hogy igazad van.

De ha az derül ki hogy hiába ivott ha egyszer józanul is bekövetkezett volna a baleset (mert nem adtad meg az elsőbbséget neki) akkor fizetni fog a biztosító.

Ettől függetlenül az ittassága miatt még külön megbüntették és ezért elnyerte ő is a büntetését.

2016. nov. 5. 01:31
 10/13 anonim ***** válasza:

A biztosító nem vizsgálja a balesetet. Kap egy kárbejelentőt, ami alapján megállapítja a kárigény jogosságát. Tehát fizet neki.

Következő a kérdés: Az ő ittassága milyen módon befolyásolta a te vezetésed. Ha józan, akkor nem hajtasz ki elé?

2016. nov. 5. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!