Ittas vezetőnek fizet a biztosító?
1/13 anonim válasza:
Hogyne!
És még meg is hívja egy italra!
Bolond!
2016. nov. 5. 00:11
Ironikus? Te okoztál balesetet, s úgy hagytad ott, hogy nem töltöttél ki kárbejelentőt? Az 1,56 az micsoda? Rendőrt hívtatok?
2016. nov. 5. 00:13
3/13 A kérdező kommentje:
Persze! Helyszínelés, minden volt. Ott állapította meg a rendőr hogy ellenem szabálysértési eljárás indul mert nem adtam elsőbbséget. De a motoros meg nem gyengén ittas volt. Így nem igazán értem hogy ő mit szeretne az én biztosítómtól.
4/13 anonim válasza:
Figyelj!
A kettőt külön tudod választani?
1.) Nem adtál elsőbséget!
Szabálysértés.
2.) Ittas volt.
Ez 2 db probléma!
Az életben is ilyen vagy magaddal, hogy csak a másikat veszed észre, de te úgy érzed 100 %-ig tiszta és makulátlan vagy??
Ennek szellemében döntsd el, hogy mi lesz a kimenetel!
2016. nov. 5. 00:24
5/13 A kérdező kommentje:
A lényeg nem ez volt. Még mindig arra nem kaptam választ hogy neki fizetni fog-e az én biztosítóm úgy hogy ő ittas volt.
Nem, nem fog neki fizetni, hiszen ittas volt (zero tolerancia) Valaki vagy alkoholizal, vagy vezet. A ketto kizarja egymast...... na meg 1,5 veralkoholszint???, az tudod, hogy belassitja a reakc idot??? Lehet ha nem ivott volna eltudta volna kerulni, h beledrongyoljon ,meg akkor is , ha nem adtal elsobbseget
2016. nov. 5. 00:33
7/13 A kérdező kommentje:
Egyébként ha azt szeretnéd forszírozni hogy én milyen ember vagyok a magán életben, akkor válaszként annyit tudok írni, hogy nekem azok után hogy a rendőr közölte hogy én nem adtam elsőbbséget, meg sem fordult a fejemben, hogy a kedves ittas motoros biztosítójához forduljak. Gondolkozz el miért írtam :) Ennek ellenére ő akinek ittasan a közúton keresnivalója nem lett volna, szeretne kártérítést követelni az én biztosítómtól. Akkor ki milyen ember? :)
8/13 A kérdező kommentje:
Az ő sara (ittas vezetés) szándékosságon alapult, míg az enyém (elsőbbségadás elmulasztása) nem szándékosságon, mondhatjuk úgyis hogy hibán. Az ironikust csak ezért írtam, és nem azért mert én nem ismerem el a hibáimat :)
Ha bizonyítható hogy az ittassága is közrejátszott a balesetben (ha józan akkor ha meg tudott volna állni) akkor lehet hogy igazad van.
De ha az derül ki hogy hiába ivott ha egyszer józanul is bekövetkezett volna a baleset (mert nem adtad meg az elsőbbséget neki) akkor fizetni fog a biztosító.
Ettől függetlenül az ittassága miatt még külön megbüntették és ezért elnyerte ő is a büntetését.
2016. nov. 5. 01:31
A biztosító nem vizsgálja a balesetet. Kap egy kárbejelentőt, ami alapján megállapítja a kárigény jogosságát. Tehát fizet neki.
Következő a kérdés: Az ő ittassága milyen módon befolyásolta a te vezetésed. Ha józan, akkor nem hajtasz ki elé?
2016. nov. 5. 11:57
Kapcsolódó kérdések: