Hogy tudnám ezt az autót forgalomba helyezni?
Jelenleg van egy autó (f-Astra), mely édesapám nevén van. Mivel ő új autót vásárolt, a régi ideiglenesen kivonva a forgalomból pihen. Mivel időközben megszereztem a jogosítványt, szeretném ezt az autót magam használni. A kérdésem arra vonatkozna, hogy mi a pontos menete annak, hogy az autót hivatalosan is használhassam?
Gondolom először szükséges az autót visszahelyezni a forgalomba. Ezt hogy tudom megtenni? Megtehetem egyáltalán én, vagy csak a tulajdonos? Illetve mikor járok jobban, ha csak visszahelyezve használom, vagy ha üzembentartóit kötünk? A nevemre nem szeretném venni, mert gondolom az a legköltségesebb megoldás. Ezt követően még mik a teendőim és milyen sorrendben? Biztosítás? Műszaki? Egyebek? És ez az egész körülbelül mennyi lenne pénzben? Előre is köszönöm a segítséget!
Ahhoz képest nagyon sokba kerül, hogy úgy tűnik költeni nem akarsz...
Kezdődik a történet ott, hogy az autó ügyeit a tulajdonos intézheti, ha van üzembentartó, akkor arra hárul néhány feladatkor és jog (adók, biztosítás fizetése, műszaki vizsga).
Édesapáddal beszéltél már az ötletedről?
Forgalomba helyezteti neked, de ki fogja fizetni a felmerülő költségeket?
Tőle kellene érdeklődnöd, ő ismeri az autó állapotát, biztos van sejtése mennyit kellene rá költeni.
Lejárt műszaki? Kötelező biztosítás? Szükséges olajcsere? Szerviz költség? - erről mi semmit nem tudunk.
Amennyiben úgy dönt a családi tanács, hogy használhatod az autót, legfeljebb azon érdemes variálni, hogy az édesapád nevén marad, vagy neked ajándékozza - megvásárolni nem érdemes, annak költséges hozadéka az átíratás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!