Biciklis baleset: mi a teendőm, ha megsérül egy parkoló autó, az én hibámból, a sofőr meg sehol?
Figyelt kérdés
Nemrég tanultam meg biciklizni újra. Eddig csak vidéken bringáztam, közel 20 éve, és most újra elkezdtem tekerni, de most a fővárosban. Kicsit még félek az autóktól, és az elém szaladó kutyáktól és kis gyermekektől... szóval, ha megkarcolom a kocsit, vagy más sérülést okozok, mert épp hogy megtudok állni, vagy bármi más... a biztosító velem fizetteti meg a kárt? Még nem történt semmi, csak kérdem, mi történne ha... egy bénázásom miatt kárt okoznék. Igyekszem oda figyelni - csak kérdem.2016. szept. 30. 12:50
1/4 anonim válasza:
Tanulj meg biztonságosan közlekedi, ami azt is jelenti, hogy szükség esetén meg is tudsz gond nélkül állni, de még fontosabb, hogy a lehetösége se legyen meg annak, hogy valaminek neki hajtasz.
Téged terhel a felelősség, ha másnak kárt okozol.
2/4 anonim válasza:
Lakásbiztosítás mellé köthető felelősségbiztosítás (lehet anélkül is, ezt nem tudom, nekem azzal együtt van), mely a biciklivel okozott károkért is fizet helyetted. Biztosítás nélkül igen, neked kell fizetned. Sőt ha biciklivel elütsz egy gyalogost vagy egy kutyát, akkor az ő kórházi/állatorvosi ápolását is neked kell kifizetned.
3/4 anonim válasza:
Egy cetlit a neveddel és telszámoddal hagyhatnál ilyenkor a szélvédőn, h te voltál az, aki meghúzta a kocsit és természetesen rendezni szeretnéd a kárt
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat.
2016. szept. 30. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!