Az autó átírását (új forgalmi, törzskönyv) csak a lakóhelyem szerinti okmányirodában végezhetem, vagy másikban is?
Tökéletes az első válasz. Csak a kérdéshez kapcsolódóan néhány olyan, amit használhatsz, elgondolkozhatsz rajta.
Bizonyára lesz még más okmány- és hasonló ügyed. Ez egy nagyon jó oldal:
Ha most az ügyintézésnél a gépjármű ügyintézésre kattintasz, és ott a gépjármű átírásra, akkor:
[link] gepjarmu_atiras
Mint minden ügyintézésnél, itt is, azt is elolvashatod, hogy hol intézhető? Mennyi az ügyintézési idő? Stb. Sok információ.
Van okmányiroda- és Kormányablak kereső is a főoldalon. (A hagyományos okmányirodákon kívül már több címen, kormányablakokban is intézhető majdnem minden.)
[link] gepjarmu_atiras
↑ Látszik, hogy több kerületben, több is van.
↓ Példának, az egyik IX. kerületi adatai:
[link] oi_kereso/KAB_Budapest/Budapest%20Fővárosi%20Kormányhivatal%20IX.%20Kerületi%20Hivatal%20Bakáts%20tér%20Kormányablak
És, a te döntésed, vélem, hogy nincs, de nagyon érdemes ügyfélkapu regisztrációt csináltatni. Ingyenes. Már az időszakonként kötelező jelszóváltoztatás miatt sem kell újra bemenni, otthonról is megtehető.
Hasznos, hogy például minden okmányod (személyi, gépjármű) lejárta előtt 2-, majd 1 hónappal e-mail értesítést küldenek. Nem tudsz megfelejtkezni róluk.
Számos dolgot figyelemmel követhetsz. Pl. TB-érvényesség, beteg életút, gépjármű főbb adat lekérdezés, földhivatali adatlekérdezés stb. Van, aminél az ingyenesség csak adott havi darabszámig van, de sokkal több, mint amennyit kihasznál az ember.
És, sok helyen lehet ügyet indítani, időpontot foglalni. Például, most, vasárnap délután találtam hétfői időpontot is, amit le tudnék foglalni. A rendszer adna egy sorszámot. Ott semmit sem kell tenni, ezzel a sorszámmal hívnak. Elég néhány perccel előbb érkezni. (Használtam, nem csak leírásból tudom.)
Egyébként, ügyfélkapu regisztrációra, bárki foglalhat interneten időpontot.
Bocs', a 3. link rossz. Ez a jó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!