Átrendszámozáshoz kell biztosítás?
Bocsánat, lemaradt egy jó része..
Ellopták a rendszámtábláimat, tettem feljelentést a rendőrségen. Az autó már egy éve ki van vonva a forgalomból, szóval nincs rajta biztosítás. Elmentem az okmányirodába, hogy átrendszámoztassam, ahol közölték, hogy ameddig nincs biztosítás és műszaki (mert persze közben az is lejárt), addig nem adhat új rendszámot. Akkor most hogy is van ez, ha nincs rendszámom, nem tudok biztosítást kötni, de ha nincs biztosításom akkor nem tudok új rendszámot kérni, amire tudnék biztosítást kötni?
Valaki, aki jártas ilyenben, világosítson fel, légyszi!
Reménykedj hogy meglesz a rsz. Kis esélye van de az is valami. Két éve elkaptak egy kis patkányt aki gyűjtötte a táblákat és sok autóról levette éjjelente. A rendőrök érték tetten több táblával a zsákjában és ez volt a szerencséje mert különben valaki agyonvágta volna. De az is lehet hogy na meglesz akkor visszatartják mint bizonyítékot. Ha eddig vártál az autóval és nem használtad akkor néhány hónapot csak kibír a dolog. Vagy add el így olcsóban és valaki elviszi utánfutón.
Ha jól gondoltam akkor nem ki van vonva a forgalomból hanem csak állt az autó pl külföldi munka miatt és közben lejárt a biztosítás és a műszaki és amíg állt kifigyelte egy patkány aki levette róla a rendszámot.
Vagy gyűjti vagy külföldre vitte. Aki Magyarországon akarja használni a te rendszámodat az hülyébb a sokéves átlagnál mert a véda lebuktatja. De hátha egy ilyen hülye vitte el és akkor megtalálják ha azzal jár. Ezek a tolvajok ilyen hülyék. Most volt a hírekben többször is hogy biztonsági kamerát lopott úgy hogy felvette közben a kamera.
Igen, le kellett volna adni, de mivel ellopták így nehezen..
Tudom kinél vannak, a feljelentésben el is mondtam, de nem mentek ki házkutatásra, így bizonyíték hiányában lezárták a nyomozást.
Forgalomból kivonásnál le kell adni.
Addig nem adnak rendszámot, amíg újra forgalomba nem
helyezed. Ideiglenes rendszámot tudsz esetleg rá kérni,
majd a vizsgáztatások után kapsz normálisat.
A nyomozási anyagból gondolom van egy példányod, amivel
igazolod, hogy az eredeti rendszámtáblát ellopták, és
hogy sikertelenül zárult a nyomozás. Ezzel kell elmenned
az okmányirodába, hogy találjanak ki valamit, hogy hogy
tudsz rendszám nélküli gépjárművel elmenni műszakiztatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!