Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Tehergépjármű vásárlás ÁFA?

Tehergépjármű vásárlás ÁFA?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az miért van hogy használtautón ha nézem a teherautókat, akkor ott van néhány mellett hogy +27% ÁFA?

Magánszemélyként akarok vásárolni, forgalomból ideiglenesen kivont teherautót.

Köszi a válaszokat!

2016. szept. 3. 10:13
 1/3 Koplárovics Béci ***** válasza:
Magánszemélyként te a +ÁFA árat fogod kifizetni, mint bármikor, amikor boltban vásárolsz. Cég is azt fogja kifizetni, csak az ÁFÁ-t visszaigényelheti, mint minden más megfelelő eszköz/anyag vásárlásánál.
2016. szept. 3. 10:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen. Ezt értem. Az a furcsa hogy egy egyszerű adásvételről van szó 2 ember között. Nem új autó. Hogyan kerül ide az ÁFA? Vagy ez csak a használtautó okossága, hogy úgyis cégnek vásárolsz tehergépjárművet, és így vissza igényelheted az áfát? Vagy ahol szerepel a +27% ÁFA akkor azt cég árulja?
2016. szept. 3. 10:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Cég árusítja, azért van ott az ÁFA. Nekik eladás után azt az összeget be kell fizetniük. Igazából van benne a HAHU hülyesége is, mert ha teherautót hirdetsz, akkor eleve áfás árat ír. Mikor én adtam el a Partneremet, akkor is áfásan írta ki, nem is emlékszem, hogy ki lehet-e kapcsolni a hirdetés feladásnál ezt az opciót...
2016. szept. 3. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!