Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan tudok ingyen parkolni...

Hogyan tudok ingyen parkolni az adott helyen? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

13. kerületben lakok és nem régen csináltattam meg az éves várakozási lakossági hozzájárulást (parkoló matrica) és az 1.zónába tartozom a lakcímem alapján. Csak, hogy napi szinten fogom a tesóimat vinni suliba, ezért muszáj kocsival közlekednem, hogy beérjek az órára (gimnázium), de az a nagy helyzet, hogy az a 2.zónába tartozik a gimim szóval fizetnem kell már a parkolásért. S kb. 700ft napi szinten kicsit drága lenne. Hogy tudnék ott parkolni ingyenesen? Nem lehet "átrakni magamat" a 2-es zónába és kétlem, hogy a gimiben a tanárok megengedik, hogy bent parkoljak köztük. A sulim mellett van egy sport intézmény, gondoltam ott megkérdezhetném. Vagy van erre valami más megoldás? Nem szeretnék ezzel senkit se zavarni no meg attól félek, hogy elkényeztetettnek gondolnának, mivel 18 (lassan19) évesen már van kocsim és már így is gazdag család gyerekének hívnak, de ez már más téma.

Köszönöm előre is a válasz.

Ui.: elnézést a helyesírási hibáért, de mentségemre telefonon vagyok.

2016. aug. 29. 23:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Valóban elkényeztetett kis gyerekek vagytok, de nem ez a kérdés. Nyilván, ha anyuék alád tudják tolni az autót, ráadásul napi használatra, akkor nem okozhat gondot a napi parkolás finanszírozása sem. Ezt velük beszéld meg. Vagy nézz a közelben plázát, parkolóházat stb. Pár utcát le tudsz gyalogolni és ilyen helyeken általában lehet bérletet váltani
2016. aug. 30. 07:32
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Ingyenes megoldást nem tudok, még azt sem tudva, melyik településről van szó. De, a közelünkben lévő vidéki nagyvárossal kapcsolatban a következőket tudom, és használom is.

Csak becsülni tudom, hogy a napi 700 Ft-os parkolási díj, nagyságrendileg, 100 Ft/óra lehet.

Havi 20-22 tanítási nappal számolva 14000-15400 Ft, havonta.

Én munkába járok, ez többnyire ugyanannyi nap, mint ahány tanítási nap van, és a munkahely 100 Ft/órás díjzónában van. A havi – korlátlan idejű – bérlet, a zónára 2700 Ft. (Nekem 14-15000 Ft-tól több is lenne havonta a jegy, mert 8,5 óra a munkaidőm.). De, a negyedéves bérlet 6600 Ft, ami havi 2200 Ft-os átlagnak felel meg. Átszámítva, így: napi 1 óra díjat fizetek, és olyan szűk 9 órányit, de néha jóval többet is ott áll az autóm. (Igaz, a többlet nem számít, mert 9 órányi a fizetős időszak.)

Ha van bérlet-lehetőség, megfontolandó, mert aránytalanul olcsóbb lehet. Ha már eleve bérlettel számoltad a napi 700 Ft-ot (amit nem gondolok), akkor ez nem lehetőség költségcsökkentésre. És az sem, ha nincs bérlet.

2016. aug. 30. 10:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért a települést tudjuk, hiszen aki nem írja ki az butapesti, no meg a 13. kerület is árulkodik a településről!

:D

No és oszt' hun van az a suli ahol parkolnál?

2016. aug. 30. 10:22
 4/5 veterán vas ***** válasza:

"... muszáj kocsival közlekednem..."

Érdekes, még sosem hallottam olyan tizenévesről akit arra kényszerítettek, hogy autóval hordja iskolába a tesóit.

/én kérek elnézést, a tájékozatlanságomért/ ;)

2016. aug. 30. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Hol van a gimid pontosan?
2016. aug. 30. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!