Csak kiváncsiságból: Mi történik ha minden, de minden egyes papírod elveszted és tényleg semmilyen okmány nem bizonyítja, hogy egyáltalán létezel?
Szerintem beballagsz a kormányablakhoz, és ott elmondod..ha akarják-(mondjuk)-akkor a bemondott neved, születési dátumod, lakcímed alapján nagyjából kiderül az vagy-e, akinek mondod magad..
a fényképeddel összehasonlítanak, ha minden stimmel, akkor elmondják, mi is a teendő ilyenkor..
..nem hagynak a lét tudata nélkül..
..persze ezt most csak kiváncsiság-kielégítésből jáccottuk..
Pont két hete sikerült életemben először elveszteni az irataimat, - ha már lúd, legyen kövér alapon - egyszerre az összeset.
Ráadásul pont Pesten, kocsival voltam. Se jogsi, se személyi, se lakcím, se diák, se semmi. TAJ, Adó, bankkártya, etc.
Reménykedtem, hogy haza felé nem állít meg rendőr, szakadt az eső, így elég kicsi volt rá az esély, szerencsére nem is jött.
Másnap rögtön okmányirodában (járási hivatal/kormányablak, kinek mi) kezdtem, ott húsz perc alatt kb. minden fontosabb iratomról kaptam ideiglenest.
Egyedül a születési anyakönyvi kivonatomat vittem magammal, amit ugye normál esetben nem tart magánál az ember. Ha az is elvész, akkor először önkormányzat, és másolatot kell kérni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!