Köztes gépjármű adás-vételi történet hogy is van pontosan?
Figyelt kérdés
Szeretnék megvenni egy autót aminek minden papírja rendben van. Apróbb hibák gyors javítása után túladnék rajta (2-3napon belül). A tulaj nem akar varriálni (ami érthető is a részéről), arra kért, hogy adás-vételi és vihetem. Nem vár egy pár napot amíg megtalálom a vevőt és annak kerülne egyből a nevére. Gondoltam rá, hogy ha nem más legalább a forgalmi meg a törzskönyv árát, mind időben és pénzben megspórolhatnám. Minden megoldás érdekel.2016. aug. 17. 14:04
1/4 anonim válasza:
Mivel feltételezem nem adóznál a közvetítői díj után, ezért az eladó teljesen törvényesen és helyesen jár el, amikor nem adja oda neked kitöltetlen adásvételivel a kocsit.
2/4 A kérdező kommentje:
Félreérted! Nem az adózást kerülném el. Kifizetném ha kell a vagyonszerzési illetéket és az eredetvizsgát is. Csak fölöslegesnek tartom kiváltani a forgalmit meg a törzskönyvet. Ráadásul a törzskönyvre már volt hogy két hetet vártam mire megjött. Nem adócsaló vagyok meg simliskedő hanem egyszerűen csak kiváncsi, hogy milyen egyéb lehetőségek vannak.
2016. aug. 17. 14:23
3/4 Johnny Bravo válasza:
Ha az eladóval nem tudsz megegyezni,akkor semmilyen mas lehetőséged nincs,a nevedre kell venned!
4/4 anonim válasza:
Igen, lehet, hogy te vagy az első becsületes nepper, de attól még a törvény nem ezt mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!