Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Biztosítást köthetek, más...

Biztosítást köthetek, más nevén lévő gépjárműre?

Figyelt kérdés
Szóval lenne egy gépjármű ami az egyik családtagom nevén van, de ő annyira nem ért a biztosításkötéshez az interneten. Megköthetem és be is fizethetem neki a saját szerződő adataimmal? (A szerződő én lennék, de nem tulajdonos.) Ilyenkor az üzemben tartóhoz kell majd csak beírnom az ő adatait.?

2016. aug. 5. 14:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez így nem működik.

Biztosítást, teljesítmény adót az üzembentartó fizeti, aki nem feltétlenül azonos a tulajdonossal.

A biztosítást annak a nevére kell kötni, akinek a neve a forgalmi engedélyen fel van tüntetve.

A tulajdonos az, akinek az adati az okmányirodában is benne vannak az adatbázisban, dokumentálás, illeték fizetése nélkül azon önkényesen nem változtathatsz.

2016. aug. 5. 14:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Jogszabály írja elő, hogy a kötelező gépjármű-felelősség biztosítás szerződő felei a gépjármű üzembentartója és a biztosító.

A gépjármű üzembentartója pedig az, aki a gépjármű-nyilvántartás adatai alapján az. Ő szerepel az ennek alapján kiállított okmányban, a forgalmi engedélyben is.

[link]

Az ide vonatkozó főbb szabályhelyek:

1. § a)

3. § 4. és 35.

4. §

2016. aug. 5. 14:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor az a legjobb ha leülök vele a gép elé és az ő adatival regisztrálunk egy új Netriskes fiókot.
2016. aug. 5. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!