Komoly kérdés, én miért nem köthetek kötelező biztosítást más tulajdonában lévő gépkocsira, tudtommal nem a tulajdonosra vagy üzembentartóra van a kötelező hanem magára a gépjárműre?
Viszont a balesetet -amire a biztosítás vonatkozik- a tulajdonos, üzembentartó vagy a vezető okozza!
Jogilag a tulaj illetve az üzembentartó személye köthető a járműhöz.
"tudtommal nem a tulajdonosra vagy üzembentartóra van a kötelező hanem magára a gépjárműre"
Persze, de a biztosítást akkor is Te kötöd. Pl. ha van egy B10-es biztosításod, és eladod a kocsidat, akkor az új tulaj nem fogja megkapni a kocsival a B10-et, Te viszont át tudod vinni az új kocsidra kötött biztosításra. Szóval szerintem ezért nem 100%-ig igaz, amit írtál.
A felesleges papírmunkát leszámítva azért sem érdeke a tulajdonosnak, hogy a Te nevedre kerüljön a biztosítás, mert 2 év múlva elveszíti a megszerzett Bonus-fokozatát. Szerintem a legegyszerűbb és legjobb megoldás, hogy a tulaj fizeti a biztosítást, Te meg átutalod neki a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!