Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » A sok büntetésből mi lehet?...

A sok büntetésből mi lehet? Elveszik a jogsim?

Figyelt kérdés
1 éve van jogsim, de akárhányszor igazoltattak mindig megbüntettek, hol a friss(!!) forgalmiba kötöttek bele hol másba. Akkor van olyan hogy a parkolóban tettek rá büntetőpapírt, de nem azért mert nem vettem parkolójegyet, de a mai napig nem tudom, hogy miért büntettek meg ott ahol megálltam, mikor elöttem - mögöttem ugyanúgy álltak és csak én kaptam és se nem mozgássérült semmi. Tehát ebből is van egy csomó büntetésem, meg még sok másból. A legtöbbet a helyismeret hiánya miatt kaptam. Mi lesz most? Másnak is van ennyi büntetése? Ezekért vonnak le pontokat a jogsimból? Aki tud segítsen! Köszönöm 20/l
2010. ápr. 16. 20:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát ha nem fizetted be talán,nemtudom:S
2010. ápr. 16. 20:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Parkolási bírság miatt nem veszik el a jogsid. Ott van a hátuljába(a kis kék könyv hátuljába), amibe a kártya van, h "Saját nyilvántartásaim a pontokról" számold össze, h megvane a 18, ha megvan elveszik. Egyéb esetbe csak ha ittas vagy...
2010. ápr. 16. 20:54
 3/7 anonim ***** válasza:

ha nincs meg a 18 pont hiba akkor még nem vehetik veszik el de a büntetéseket ki kell fizetned mert különben újabb jön és nagyobb összeggel.

A forgalmival meg nem tudom mi lehet a gond a parkolás meg valószínű hogy rossz helyen álltál meg vagy 1-2 perc-el lejárt a jegy mert már azért is büntetnek de kellett kapnod egy határozatot amin pontosan le van írva hogy miért kaptad mert ugye csak úgy csekket nem küldenek határozat nélkül.

2010. ápr. 16. 22:43
 4/7 anonim ***** válasza:
A vezetői engedélyed kék tokjában felsorolásra került, hogy melyik szabálysértésért mennyi büntetőpont jár. Ha elérted a 18 pontot, eltiltanak a járművezetéstől és csak akkor kaphatod vissza a vezetési jogosultságodat, ha elmész utánképzésre. Ez pedig nem kevés pénzbe kerül. Szóval gondold meg. Nem érdemes kockáztatni!
2010. ápr. 19. 22:25
 5/7 Beviz Elek ***** válasza:

Szerintem ne alapozz arra, hogy mi van írva a jogsid tokjába. Én 3 pontot kellett volna kapjak, de 5-öt kaptam.

amúgy nem tudom, hogy mit csinálsz rosszul. Csak úgy unalomból nem hiszem, hogy mindíg megbüntetnek. Bár elég sokat elárul, hogy friss jogsi. Arról, hogy 20/l ne is beszéljünk :D

20/f

2010. ápr. 19. 22:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

40 éve vezetek gépjárművet. Ellenőriztek már számtalanszor. Egyetlen figyelmeztetésem, büntetésem nincs. És Te azt állítod, nem is tudod, hogy 1 éve miért szedtél össze ennyi büntit? Persze ha nem vagy tisztában a szabályokkal, akkor nem is tudhatod, mikor szeged meg őket. Mondd el légyszi, hogyan volt az, hogy megbüntettek a helyismeret hiánya miatt?

2010. ápr. 22. 00:03
 7/7 anonim ***** válasza:
velem az elején volt hogy mindenért megbüntettek, pl kék helyzetjelző stb, hamar összjön a 18 pont, és akkor eltiltanak 3 hónapra, DE! az a gáz hogy ezalatt az eltiltás alatt nálad hagyják, édirekt azért, hátha mész vele! a zsaruknak levan jelentve h milyen kocsi tulajának van a jogsija bevonva és azokra vadásznak és ha eltiltás alatt is elkapnak akkor hosszabbitanak 6-8- 12 hónap eltiltásra! ha nem fizeted a birságokat, a végén ledolgozhatod közmunkán napi 6 órába 5.000 ft ot rósz le igy, vagy leülöd napi 250 forintjával.
2010. ápr. 23. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!