Ez így logikus lépés lenne, vagy van benne valami ami nem lesz jó?
A kocsimra jelenleg 19.480 forintot fizetek/3 hónap.
21 éves vagyok, első autó,2 éves jogosítvány, Budapest vonzáskörzetében.
(Posta)
Apám már 5 éve nem vezet, de az elmúlt 15 évben is csak teherautót vezetett.(és csak teherautó volt a nevén)
Szeretném ha ő lenne az üzembentartó, az ő adataival az Allianznál 7500 forint/3 hónap, ami azért nem mindegy.(Természetesen A0-ból indulva)
Neki azért akad néhány kedvezménye is.
A jövőben majd akár egy 5-10 éves jogsira még A0-ból is kevesebbet fogok fizetni, és jelenleg elég szar a munkahelyem, nehezen jövök ki, úgyhogy havi 13 ezret jólesne megspórolni.
Van bármi bökkenő amire nem figyeltem, vagy így ahogy van jó az ötlet?
"úgyhogy havi 13 ezret jólesne megspórolni"
Nem tudom, Budapesten hogyan oktatják a matematikát, de az én általam tanult matematika szerint havi 4000-et spórolnál.
Más bökkenő nincs.
Nem ingyen írják be üzembentartónak.
A vagyonszerzési illeték 1/3-a fizetendő, eredetiségvizsgára nem emlékszem, járj utána, és kell új forgalmi.
Tehát alaphangon 30-e ft mutatvány. Tehát 8 havi különbség hozza vissza az árát. A jelenlegi állás szerint
Mennyi maradt a 12 hónapból?
Gondolom ezt az évet már végignyomod, b1-től sokat esik a biztosításod, úgy méghosszabb a megtérülési idő. Hogy őszinte legyek, utólag már nem írogatnám össze-vissza.
Hát nem tudom ki,hogy számol, de felénk nem kell minden hónapban új forgalmi meg vagyonszerzési illeték, ergo nem értem, hogy miről van szó...tehát most erre a negyedévre megint kifizetek 20-at, de már új üzembentartóval, így minden költség lemegy, és onnantól 7500-atz fizetek 3 hónapra.
I.i: most látom,hogy havi 13 ezer spórolást írtam, de talán egyértelmű kéne ,hogy legyen, én 3 havira gondoltam.Meg,hogy 4 ezret megspórolok...ja, de az a 4 ezer egy évben 50 ezer spórolás lesz.
Mert most egy év 80 ezer, akkor meg 30 ezer lenne az egész év ha apám nevén lenne.
Leírtam: most kifizetek minden költséget, és aztán már csak 7500-at kell fizetni negyed évente.
Ha kiszámolod, még így is jobban járok vele.
Értelek, én pedig leírtam, hogy 8 hónap kb mít megtérül az átírás ára. Tehát ha pont 4 hónapja kötötted a biztosítást és ma lerendezel mindent, akkor pont a fordulónapra éred utol magad.
Ha több mint 4 hónapja kötötted, akkor a biztosításod csökkenése miatt a megtérülési idő is hosszabb lesz.
Leírtam én is hogy idővel jobban jársz, de 1 év sok idő, én már nem írogatnám össze-vissza.
1 év alatt lehet hogy összetöröd, lehet hogy nem lesz pénzed fenntartani és eladod, találsz jobb munkát és szórni fogod a pénzed.
átírási költség csak 6000 Ft.
megéri.
csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!