Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Zöldkártya probléma ausztriába...

Ducsok kérdése:

Zöldkártya probléma ausztriában. Ha valaki járatos ebben témában? Valaki segitsen!

Figyelt kérdés
kiutaztunk ausztriaba baratlatogatas celjabol.leigazoltatott a rendor magyar autoval és kerte a nemzetkozi zoldkartyat.hat sajnos a jelenlegi zoldkartya nem volt nalunk csak az elozo ami 04.30 lejart a biztositasom bevan fizetve csak sajnos ezt nem tudtam igazolni illetve a kislányom nem volt bekotve a gyerekulésbe.ebbol az kovetkezett h a rendor levette a rendszamomat illetve elvette a forgalmit plussz 1000 eurot a helyszinen ki kellett fizetnem.Ha nem fizetem ki kerek billincset tesz ra ha kifizetem elvihetem az autot egy parkoloba nem kell az prérin hagynom.amit nem ertek barhol olvasom ausztriaban nem kell zoldkartya ugyanis rendszamegyezmeny van az orszagok kozott.jogos a buntetes megertem mert nemvolt bekotve a gyerek de ezt azertr egy kicsit tulzasnak erzem ...valaki segitsen pls

2016. máj. 15. 13:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Huuuha!

Keress fel egy nemzetközi jogászt!Nagyon sok az 1000€

Ha megvan a kis papirod,amit kaptál,azon rajt van hogy melyik kerületből volt a rendőr.Lehet megérné elsétálni oda,megkérdezni igazi rendőr volt e,vagy szélhámos,rendőrjelmezbe.(elég sok van austriába,és turistákra utaznak)

Én évek óta naponta járok ki,még soha nem kérték a zöld kártyám,biztonsági öv meg 50€

2016. máj. 15. 15:11
 2/7 A kérdező kommentje:
hát ez az amit most nem értek.elméletileg nem kellene a zoldkártya.a papir megvan mindenrol az 1000 eurorol is illetve hogy bevettek a rendszamot meg a forgalmit.ahogy felmutatom a zoldkartyat elméletileg visszadjak csak azt nemtudom hogy a penzt mire kérték mert ninsc ra irva hogy nemvolt bekotve a gyerek...lehet h ez csak egy kaucio szeru dolog?
2016. máj. 15. 15:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Azon a kis papiron nincs rajt hogy miért vett le,csak egy paragrafus szám.

Mivel nincs osztrák lakcimed,feljelentés esetén,az osztrák rendőr köteles tőled a max büntit beszedni.

Ő megteszi a feljelentést,és a BH itélkezik.Ők pár hét mulva küldenek egy levelet,amibe kiszabják a birságot.Ez lehet kevessebb is,de ne reménykedj,tapasztalatom az,hogy nem lesz.Leirják miért van a feljelentés,a bünti 1000€ ami rendezve van.Én még soha nem kaptam vissza pénzt,ha akarják kihozzák neked úgy,hogy 1000€a biztonsági öv.

Rendőrautóval volt,vagy civil kocsi?

Amúgy tapasztalatom az,hogy szeretnek az osztrák rendörök túlkapni.

Lásd téli gumi esete.A határo mindenkit levesznek November 1 után ha nix téli gumi.

Az OAMTC (osztrák autóklub) oldalán,ott a paragrafus,hogy csak 7,5t felett kell a téli gumi,személyautóra csak ha havas,latyakos,jeges az ut.Szóval decemberbe +10fokba nem indokolt.Mégis mindenki fizet.

2016. máj. 15. 17:30
 4/7 A kérdező kommentje:
hat valoszinu h ugyved lesz belole mert azert ez nem gyenge tulkapás egy overt 1000 eurot fizetni. és én kikérhetem az itteni allianz-tol a zöldkártyámat?
2016. máj. 15. 18:00
 5/7 anonim ***** válasza:
1000 euro rengeteg még ott is, még dubai-ban sem kérnének ekkora összeget.
2016. máj. 15. 20:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Te most a kauciót fizetted ki.Ami annyit jelent,hogy előreláthatólag ennyi lesz a birság.

Ki tudod kérni,én AB s vagyok,nekem megy személyesen,vagy akár telefonon,akkor postán küldik.

Nekem sántít ez a kerékbilincses dolog is.

Ok,tegyük fel,nem tudod bizonyítani hogy van biztosításod.Kivonja a forgalomból.De te azt az autót hazavihetnéd akár a hátadon is.Akkor nem kell rá se műszaki,se biztosítás.

A másik,náluk úgy van a törvény,hogy nem parkolhatsz közterületen rendszám nélkül,különben a közterületes fényképezi,és elviteti.

Rohadt egy ország az,rohadt jogokkal.Hidd el nekem,16éve náluk vagyok kamionsofőr.Szerintem már egy uj autó árát lehuzták rólam😞

2016. máj. 15. 21:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem ertem.igen ez a kerekbilincs dolog ez nekem is santitott de hat ha nem akarom a kocsit az ut szelen hagyni sajnos mit tudok tenni.de akkor ezek szerint ha a hasara csap es azt mondja adjak pl 5000 eurot kulonben hozza a bilincset akkor.....mondtam nekik legalabb egy parkoloig vigyuk el az autot azt mondta meg egy metert se mozdithatom se trailer se vontatni se semmit a penzt megkapta mar oda viszem ahova akarom ahogy akarom.csak azt nem ertem h egy mulasztasert h veletlenul nincs nalam zoldkartya ami elmeletileg nem is kellene meg egy rohadt overt hogy szabhatnak ki ekkora osszeget.ha nincs befizetve a biztositasom am legyen buntessem mert nem el a biztositas de akkora mire valo ez a sok suket duma h rendszam eggyezmeny stb.......:@ :@
2016. máj. 15. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!