Zöldkártya probléma ausztriában. Ha valaki járatos ebben témában? Valaki segitsen!
Huuuha!
Keress fel egy nemzetközi jogászt!Nagyon sok az 1000€
Ha megvan a kis papirod,amit kaptál,azon rajt van hogy melyik kerületből volt a rendőr.Lehet megérné elsétálni oda,megkérdezni igazi rendőr volt e,vagy szélhámos,rendőrjelmezbe.(elég sok van austriába,és turistákra utaznak)
Én évek óta naponta járok ki,még soha nem kérték a zöld kártyám,biztonsági öv meg 50€
Azon a kis papiron nincs rajt hogy miért vett le,csak egy paragrafus szám.
Mivel nincs osztrák lakcimed,feljelentés esetén,az osztrák rendőr köteles tőled a max büntit beszedni.
Ő megteszi a feljelentést,és a BH itélkezik.Ők pár hét mulva küldenek egy levelet,amibe kiszabják a birságot.Ez lehet kevessebb is,de ne reménykedj,tapasztalatom az,hogy nem lesz.Leirják miért van a feljelentés,a bünti 1000€ ami rendezve van.Én még soha nem kaptam vissza pénzt,ha akarják kihozzák neked úgy,hogy 1000€a biztonsági öv.
Rendőrautóval volt,vagy civil kocsi?
Amúgy tapasztalatom az,hogy szeretnek az osztrák rendörök túlkapni.
Lásd téli gumi esete.A határo mindenkit levesznek November 1 után ha nix téli gumi.
Az OAMTC (osztrák autóklub) oldalán,ott a paragrafus,hogy csak 7,5t felett kell a téli gumi,személyautóra csak ha havas,latyakos,jeges az ut.Szóval decemberbe +10fokba nem indokolt.Mégis mindenki fizet.
Te most a kauciót fizetted ki.Ami annyit jelent,hogy előreláthatólag ennyi lesz a birság.
Ki tudod kérni,én AB s vagyok,nekem megy személyesen,vagy akár telefonon,akkor postán küldik.
Nekem sántít ez a kerékbilincses dolog is.
Ok,tegyük fel,nem tudod bizonyítani hogy van biztosításod.Kivonja a forgalomból.De te azt az autót hazavihetnéd akár a hátadon is.Akkor nem kell rá se műszaki,se biztosítás.
A másik,náluk úgy van a törvény,hogy nem parkolhatsz közterületen rendszám nélkül,különben a közterületes fényképezi,és elviteti.
Rohadt egy ország az,rohadt jogokkal.Hidd el nekem,16éve náluk vagyok kamionsofőr.Szerintem már egy uj autó árát lehuzták rólam😞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!