Régi 30 éves autót vennék a gyári motorja elfüstölt az tulaj ugyan olyat vett de nincs hozzá papírja és nincs benne a forgalmiban az új motorszám csak simán használja?
Ez nekem eredetiség vizsgán egyből ki fog bukni ugye.
Az lenne a kérdésem hogy mi ilyenkor a teendő?
Ugye van az a lehetőség hogy eredetiség vizsgára eltolom a kocsit a régi elfüstölt gyári motorjával és levizsgáztatom.
Aztán meg müszakin "átrugdostatom egy haverral".
De én a legális megoldást választanám.
Hogy lehetne megoldani azt hogy az új motor belekerüljön a kocsi forgalmijába és ne kellegyen aggódnom hogy ha megállít a rendőr vagy hirtelen megváltozik a jogszabály és szigorítják az ellenőrzést akkor elvegyék a forgalmit.
Válaszokat előre is köszi
1, A tulaj szerez egy adásvételit és átíratja a motorszámot.
2, Ha már úgy is 30 éves, véletlenül kikopik,rohad,eltűnik a motorszám. El kell vinni eredetiségvizsgára, ott kiállítanak egy papírt arról, hogy a motorszám környezeti hatás miatt nem megállapítható, majd ezzel a papírral el kell menni NKH szemlére ahol ezt jóváhagyják, majd adnak egy új adatlapot amin már nem motorszám, hanem motorkód szerepel.
Ezután megírjátok az adásvételit és azzal illetve ezzel a papírral elballagsz az okmányirodába, ahol már nem motorszámot fognak az új forgalmiba írni, hanem motorkódot.
1. Azt is lehet pl csinálni hogy én megveszem tőle a kocsit és iratok vele 1 extra humbuk adásvételit a motorról külön?
Ha én azt beviszem az okmány irodát csak az érdekli hogy legyen egy adásvételi.
Nem fognak visszafele nyomozgatni hogy akkor az elözö tulajnak vajon van e adásvételije róla stbstb?
hát igen...ezért van annyi füstölgő bontószökevény az utakon, mert okosba lett mindenhol áttolva..
arra senki nem gondol, hogy a bontott motor is kukaszökevény...ehelyett az eredeti, bejegyzett autóból motort motort kivesz, szétszed, irány egy gépműhely, fúrás, köszörülés, megfelelő túlméretek beszerzése, majd kulturált összeszerelés....
mintha zsír gyári lenne a motor, tökéletes paraméterekkel, és nincs izgalom...
a meló ugyanannyi, csak olcsóbb, mint küszködni egy másik, bizonytalan eredetű hulladékkal.
ez a nyugalom titka. a harmincéves motor még nem egy vasziszdasz a gépműhelynek(sem)..
a titok a hozzáértő szakember..gányamunkát mindenki tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!