Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha vennék egy lakókocsit, de...

Ha vennék egy lakókocsit, de csak az udvaron lenne tárolási célra akkor kellene utána fizetni súlyadót, ilyesmiket?

Figyelt kérdés
2016. márc. 8. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha nincs rajta rendszám, akkor nem kell fizetni érte. Ha van, de nincs műszakija, az már macerásabb lesz, ha mégis forgalomba szeretnéd helyezni.

Ha az udvaron áll, akkor miért kellene KGFB-t kötni? Pláne súlyadót?

Használd nyugodtan, oszt jónapot.

Van olyan is, akinek ez a hétvégi háza.

2016. márc. 8. 10:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha forgalomba van helyezve akkor kell, tök mindegy hol áll.

Ha ki van vonva (átmenetileg vagy végleg) a forgalomból akkor nem kell fizetni semmit.

2016. márc. 8. 10:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom ha van rendszáma akkor át kell iratnod a saját nevedre. Az meg csak érvényes kötelező biztosítással fog menni. Vagy idaiglenesen kivonatod a forgalomból, amit fél évente meg kell hosszabbítani. Ennek az ára fél évre olyan 2000ft körül van. Ha nincs rajta rendszám akkor gondolom már valaki előtted kivonatta a forgalomból. Akkor nincs mit tenned mert a hivatal a legutolsó ismert tulajdonost tartja nyilván.
2016. márc. 8. 14:06
 4/5 anonim válasza:

Szerintem az önkormányzatnál lehetne utána érdeklődni.

Konkrétan lakókocsinál nem tudom mi a helyzet.

Sajnos autóknál már nincs meg a végleges kivonás lehetősége, csak az ideiglenes.Nem lehet megtartani az autót még olyan célból sem, hogy otthon nézegesse az ember.

Végleges kivonás csak hivatalos bontási papírok ellenében lehetséges.

2016. márc. 10. 17:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Ilyenkor szokták "eladni az autót egy kedves ukrán állampolgárnak", majd eldobni a rendszámát és elbontani.
2016. márc. 10. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!