Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Autóvásárlás utáni kötelező...

Autóvásárlás utáni kötelező papírmizériák? Bővebben alant

Figyelt kérdés

Első autós vagyok,járatlan az ilyesmiben, szóval nagyhangú okostojások kíméljenek, hasznos tanácsokra van szükségem, köszönöm!

40 évesen sikerült végre egy 12 éves autót vásárolnom. Lefoglalóztam, a héten bemegyek és kifizetem KP. A párom lesz a tulajdonos, én az üzembentartó, jogosítványom csak nekem van. A telephelyen azt mondták, elintézik a forgalomba helyezést, miegymást, ami ilyenkor kell. Ez azt jelenti, hogy mikor megyek rendezni a számlát, már el is hozhatom az autót?

Másik kérdésem, hogy mikor megyek majd adásvételit aláírni, forgalmi, ilyesmik, ahhoz már vinnem kell egy megkötött kötelező felelősségbiztosítást? Vagy azt is lehet majd a kereskedőnél intézni?

S utolsó kérdésem; Az autó tulajdonosa rendelkezik BP.-i bejelentett lakcímmel. Ő is igényelhet az autóhoz ingyenes parkolási engedélyt az önkormányzatnál, vagy csak az üzembentartó? igaz, és vidékre vagyok bejelentve.

2016. febr. 8. 21:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nos, ezt a marhaságot a bank közölte, mikor szerettünk volna hitelt igénybe venni! Csak a párom vehette volna fel a hitelt, mert csak ő rendelkezik munkáltatói igazolással, viszont nem lehet üzemben tartó, mert nincs jogosítványa! Én lettem volna az üzemben tartó, de nem lehetett, mert mert nem tudok banki folyószámlát és/vagy munkáltatóit felmutatni! Felajánlották, keressünk egy harmadik személyt, aki kezesként ÉS JOGSIVAL! az üzembentartója lesz az autónak. Na itt elszakadt a cérna, inkább kifizetjük KP! Így már te is érted?!
2016. febr. 9. 11:56
 12/15 anonim ***** válasza:

Mivel a bank adja a hitelt, szabhat olyan feltételeket, amilyet akar. (Azt is mondhatja, hogy csak 10 évnél fiatalabb kocsira ad hitelt. Ettől még te vehetsz öregebb járgányt, csak azt nem "támogatja".)

De ettől még az nem kötelező érvényű.

Az lehet, hogy hitelt csak úgy ad, ha az üzembentartónak van jogsija. Ezt ő dönti el, ő szabja a hitel feltételeit.

De törvényileg NEM KELL jogosítvánnyal rendelkeznie az üzemben tartónak.

Ha tehát kp-ra veszel kocsit, lehet jogsi nélkül is üzembentartó valaki.

2016. febr. 9. 12:07
 13/15 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm!

Tudsz esetleg valamit erről a " kölcsönadási" szerződésről? Vagy fölösleges ezzel foglalkozni?

2016. febr. 9. 12:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Teljesen felesleges.

Nálunk mindkét kocsi a férjem nevén van, egyiket csak én használom. Többször állított már meg rendőr, sose kérdezett semmit. Mindig minden rendben volt.

2016. febr. 9. 12:29
 15/15 A kérdező kommentje:
Értem!
2016. febr. 9. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!