Utánfutóra miért kell külön kötelező biztosítás?
mert ez van a törvényben.
"Ha egyszer az utánfutót az autó húzza, a balesetet az autó okozza, nem az utánfutó!"
Egyébként ez nem igaz, több ok miatt sem. Pl: ha én megütök valakit egy baseball ütővel, még nem az ütő lesz a károkozó... :)
Pénz lehúzás az egész !
Ennyi erőből az összes kerékre külön kellene biztosítást kötni, mert hátha valamelyik el szál.
Amiért van külön törzskönyve, és forgalmija is.
Mert jármű. Nem az autó része.
Hát persze.
És ha nekem nincs kocsim, csak egy utánfutóm, amire nem kell a biztosítás, amivel összetörök egy Maserati-t pl, akkor azt ki fizeti? A Maserati tulaja évekig perel, hogy a 20-30-akárhány millióját behajtsa rajtam? AMit sose fog, mert sosem lesz annyi pénzem.
Szóval ezért kell.
De ha neked annyira sok az a 2800 Ft évente, akkor ne vegyél utánfutót.
Az nem idegesít, hogy a műszakija drágább, mint egy motornak? Pedig kevesebbet kell vizsgálgatni...
"Ha nincs kocsid, csak utánfutód, akkor kézzel húzod az utánfutódat?"
Férjemnek van 3 kocsija, nekem csak egy utánfutóm.
De ha nincs kocsim, csak arra van utánfutóm, hogy bérbe adjam, akkor mi van?
Ha pl balesetet okoz, leakassza az utánfutót, és otthagyja, akkor ki fizet biztosítás nélkül?
Vagy ha a kocsival minden ok, de az utánfutó műszakilag nem megfelelő, és ezért okoz balesetet, akkor miért fizetne az autó biztosítója?
Még mindig nem értem, miért érzed ezt lehúzásnak. Egy jármű, amire biztosítás kell.
ÉN jobban ki vagyok akadva a baleseti adón pl. Az több is, és értelmetlenebb is. Hisz 3 kocsira fizeti a férjem, pedig egyszerre csak egyben tud balesetet szenvedni, ami után gyógyítani kell....
Vagy a súlyadó. Azon miért nem akadsz ki?
Vagy átírásnál a vagyonszerzési illeték? Az kicsit több utánfutónál is, mint a biztosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!