Utánfutóra miért kell külön kötelező biztosítás?
"itt pont az utánfutó a baseballütő, tehát nem károkozó!"
egészen addig, amíg nem lesz egy olyan törvény, hogy a baseball ütővel okozott károkra kell felelősségbiztosítás.
Más szemszögből: Mit gondolsz, ha van 1 kocsi, ami után nincs ufó, és van 1 kocsi ami után van, akkor melyik fog valószínűbben kárt okozni?
melyik fog nagyobb kárt okozni?
és igen, bele lehetne kalkulálni a vontató kgfb díjába...
"Ha pl balesetet okoz, leakassza az utánfutót, és otthagyja, akkor ki fizet biztosítás nélkül?" KSZ
"Vagy ha a kocsival minden ok, de az utánfutó műszakilag nem megfelelő, és ezért okoz balesetet, akkor miért fizetne az autó biztosítója?" mert a lényeg a károsultvédelem. biztosító fizet a károsultnak, majd behajtja a károkozón (egy részét).
"ÉN jobban ki vagyok akadva a baleseti adón pl. Az több is, és értelmetlenebb is. Hisz 3 kocsira fizeti a férjem, pedig egyszerre csak egyben tud balesetet szenvedni, ami után gyógyítani kell."
Ez igaz, de ha a másik kocsit Te használod, a 3.-at meg mondjuk én?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!