Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Névre íratás nélkül tovább adni?

Névre íratás nélkül tovább adni?

Figyelt kérdés
Vettünk 1 autót tegnap de még nincs névre írva, viszont ma este megvennék. Ez esetben mindenképp a nevünkre kell íratni és csak úgy adhatjuk tovább? vagy van ennek valami kiskapuja?
2015. nov. 20. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Az a bibi a dologban hogy akitöl vetted, annál van

az adásvételi szerzödés 2 példánya amit az Okmányirodába

be fog vinni, vagy már meg is tette, és ott be kerül a

rendszerbe hogy te vagy az uj tulaj!

2015. nov. 20. 17:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi értelme úgy autót venni, hoy másnap eladod?

Vagy netán egy nagyon amatőr kis kezdő kereskedő vagy?

2015. nov. 21. 11:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Nekem vette a párom ajándékba, de mivel egy vw touran nekem nagy és még rutintalan vagyok!! Minek írassuk névre 80 ezerért ha nem használjuk és elakarjuk adni? amúgy annyit tudunk hogy 15 napunk van átíratni! És az uj vevőnek majd adnunk egy példányt a mi adásvételinkből és azzal megy az okmányirodába. Nekünk viszont majd jön a illetékcsekk.

Ha valaki rosszul dönt tuti hogy piti kis kereskedő...

2015. nov. 23. 10:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen.

Pontosan azért, hogy az ilyen "adómentes kereskedők" ne dolgozhassanak.

Akkor szerinted nem mindenki ebből élne??? A kereskedők meg csődbe mennének...

Az a kiskapuja, hogy a vevőddel elsétálsz az eladóhoz (akitől vetted), és ő ír egy másikat. Csak akkor lebuksz a vételár eltéréssel...

2015. nov. 23. 10:18
 5/6 A kérdező kommentje:
istenem mennyire okos vagy :) Igen, párommal meg a picivel a hasamban "kereskedők" vagyunk :) Miért is buknánk le a vételárral? Ugyan annyiba adjuk amennyiben vette a párom :) Látom nem érted amit írtam, de nem is baj!
2015. nov. 23. 10:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyszerre írtuk.

Akkor semmi gond, beszélj az eladóval, hogy legyen kedves ne adja le a papírt az okmányirodába, mert eladod, és a vevővel kell írnia új adás-vételit.

Ha ezt megteszi, mentesültök. Ha már leadta, akkor át kell íratnod.

Max megpróbálod annyival többért eladni.

2015. nov. 23. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!