Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autó vásárlása...

Használt autó vásárlása esetén ki lehet kerülni valahogy a névre íratás költségeit?

Figyelt kérdés
Például ha adásvételi szerződéssel veszem meg akkor is a nevemre kell íratni vagy azzal is tudom igazolni, hogy az enyém?

2015. jan. 6. 23:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%
15 napig tudod igazolni. Utána meg elviszed bontóba, és huss nem is kell a nevedre íratni.
2015. jan. 6. 23:45
 2/13 hozsosimon válasza:
95%
Sehogy sem lehet elkerülni
2015. jan. 6. 23:53
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! És ha 15 nap után sem íratom a nevemre és soha nem találkozok rendőrrel akkor nem lehet belőle probléma? Azt olvastam valahol, hogy az adásvételi szerződés megkötése után mindkét félnek be kell jelentenie valamilyen hivatalba, hogy tulajdonos váltás történt. Ha én nem jelentem be viszont az eladó igen és 15 nap után sem íratom a nevemre akkor ebből nekem származhat valamilyen károm? Esetleg megkeresnek, hogy hol a kocsi és miért nem írattam a nevemre meg hasonlók?
2015. jan. 6. 23:58
 4/13 A kérdező kommentje:
A lényeg: Adott két haver nagyon kevés pénzel és szeretnének egy majdnem mindegy milyen kocsit amivel lehet állatkodni a pusztán meg földutakon :D A lényeg, hogy hátsó kerék meghajtású legyen szóval Kispolski. Ki is néztünk egyet 70000 Ft-ért de a névre íratás több tízezer Ft-ba kerül és arra már nincs pénz meg az árát inkább eltankoljuk ha lehet. :D
2015. jan. 7. 00:18
 5/13 anonim ***** válasza:
61%
Mihelyst a tulaj kijelenti az okmányirodában, ketyeg neked a bomba. 15 napon túl automatikusan jár a bírság, ha továbbra sem intézkedsz, még magasabb bírság, késedelmi kamat stb.. Kivonják az autót a forgalomból és ha továbbra sem vagy hajlandó fizetni, egy hajnali órában felkeres a rendőrség és bevisznek leülni a tartozásodat. Jó móka lesz :)
2015. jan. 7. 00:30
 6/13 A kérdező kommentje:
És ha kivonatom a forgalomból? Elvileg ha szerzek egy autóbontóstól igazolást azzal én is kivonathatom a forgalomból. Ha leadom a rendszámot meg a forgalmit és kifizetem a forgalomból való kivonás költségét (pár ezer Ft) akkor megúszhatom a névre íratás árát?
2015. jan. 7. 00:47
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Ez akár működhet is, de a legegyszerűbb, ha fölhívod az okmányirodát és megkérdezed. Bár szerintem nem fogsz találni olyan bontóst, aki megrizikózik akár milliós bírságot is egy ilyen piti akcióért. Egyszerűbb és tisztább lenne egy külföldi papíros autót szerezni erre a célra.
2015. jan. 7. 07:24
 8/13 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb, ha olyan autót vesztek ami nincs forgalomban. A "Kispolák" nem egy csapató autó, csalódni fogtok benne!

Pl:

[link]

Vagy itt a tuti szétcsapatni való taliga:

[link]

2015. jan. 7. 08:17
 9/13 anonim ***** válasza:
91%
A bontóba nem csak a rendszámot, hanem az autót is le kell adni, mert azzal a bontósnak el kell számolnia, és nagyon szigorúan ellenőrzik őket.
2015. jan. 7. 08:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is vegyél olyat ami alapból nincs lepapírozva.

Olcsóbb is mint az aminek vannak magyar papírjai.

2015. jan. 7. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!